View Single Post
Vechi 02.03.2011, 22:55:13
volga
Guest

Implicit Dumnezeu sa ne ierte

Citat:
Īn prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Asculta bine...am pus ghilimele.....deci nu am "copiat" iar daca de data asta nu am indicat sursa e pt am uitat....Iar ca si credinta REPET....desi nu-i treaba ta....sunt ortodoxa....si chiar de mai am capul prin nori uneori...picioarele imi raman pe pamant..bine "infipte"....Asa ca am vazut din "avion" insinuarea ta...rautacioasa....(pardon) de bun crestin..
1. E prima data cand intru in dialog (sau poate a doua) pe forum. Nu pentru asta scriu cate ceva aici.
Imi pare rau pentru reactia ta. Nu sunt un bun crestin. Nimeni nu e bun crestin. Nu trebuie sa uitam cuvintele Sfantului Ioan Gura de Aur,Daca noi am fi cu adevarat crestini, idolatrii ar fi venit la Hristos" citat de Sfantul Nectarie din Eghina in cartea DESPRE POCAINTA SI SPOVEDANIE. Ne straduim. Unii reusesc sa se apropie de Dumnezeu, altii cauta toata viata calea spre Dumnezeu. Eu sunt un om obisnuit care a avut sansa Botezului ortodox, care a gresit de multe ori, care greseste in continuare, dar isi doreste sa fie iubit de Dumnezeu. Sunt un om care a inceput sa vada marea grija si marea Iubire a lui Dumnezeu. Daca te-am suparat, te rog sa ma ierti. Se apropie postul cel mare inchinat Invierii Domnului si e foarte important sa ne cerem iertare acelora pe care i-am suparat cu voia sau fara voia noastra. Iar eu o fac din tot sufletul. Daca esti crestin ortodoxa, intelegi importanta iertarii. Si ma ierti.
2. Nu mi s-a parut corect ca n-ai specificat sursa citarii (am vazut ghilimelele si oricum nu te-am acuzat de plagiat) si pentru ca citezi dintr-o scriitoare, fondatoare a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, pe un site crestin ortodox. Nu e rau ca ai facut-o, nu e bine ca ai facut-o: nu eu sunt in masura sa hotarasc binele sau raul; e doar o constatare. Eu am fost invatata sa respect OMUL, pentru ca orice om este Creatia lui Dumnezeu, indiferent daca este alb sau negru, crestin inchinator de la dreapta la stanga sau de la stanga spre dreapta, crestin al Bisericii ultimelor zile ale lui Cristos, Adventist de Ziua a Saptea, musulman, budist, Martor al lui Iehova, Lutheran, Reformat, Calvin, credincios al cultului Mozaic. Cred ca tarie ca la un moment dat, Credinta va fi una. Cand se va intampla asta, cum se va intampla, numai Dumnezeu stie. Dar la noi, la crestinii ortodocsi, la Sfanta Liturghie, preotul slujitor se roaga pentru unirea credintei. Si atunci, toti trebuie sa ne rugam pentru asta, pentru ca este voia lui Dumnezeu.
3. Toti oamenii de la inceputul lumii – de la Adam si Eva si pana la ultimul om care se va naste din femeie inainte de a doua venire a Mantuitorului Iisus Hristos- toti sunt creatia lui Dumnezeu. Dumnezeu Creatorul tutror celor vazute si nevazute, n-a facut nimic inutil. Daca Dumnezeu ingaduie multimea de religii si credinte, tot Dumnezeu va judeca Drept, ce i se cuvine fiecaruia. Doar apartenenta la una dintre aceste credinte/religii/confesiuni/ nu ne face automat mai buni sau mai rai.
4. Eu am avut doua matusi care, intr-un moment deosebit de greu al vietii lor, au devenit Adventiste. Cand eram copil (12-14 ani, acum am 63) am mers de cateva ori la biserica lor. N-am simtit ca locul meu e acolo si nu m-am mai dus. Nu m-a obligat nimeni sa ma duc; nu m-a certat nimeni ca nu m-am mai dus. Ma rog lui Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor Sfintilor pentru toti din familia mea (si nu numai), vii sau adormiti (matusile mele s-au dus de mult la Dumnezeu). Si cred in marea Iubire a lui Dumnezeu pentru oameni. Nu fac propaganda pentru nici o alta credinta sau confesiune sau religie. Dar nu sunt in masura sa ridic piatra.
Reply With Quote