02.03.2011, 19:35:44
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de konijiro
Pai se pare ca da. Mai ales cand e vorba de teoria evolutiei, unde se pare ca nu va mai saturati de dovezi.
Citeste mai jos.
Si de ce nu as cere dovezi? Si daca eram crestin, cred ca as fi avut o problema ca un element central al religiei la care ader e total lipsit de dovezi.
Ortodoxia nu este o religie,este o traire in Hristos prin oameni.
Nu, dar romanii aveau prostul obicei de a tine cronici clare cu evenimentele din provinciile pe care le conduceau. Isus a umblat pe apa, a transformat apa in vin, a inviat un om, a fost rastignit de aceeasi romani si a inviat.
Nu crezi ca evenimentele astea au fost suficient de extraordinare incat sa starneasca interesul celor care se ocupau cu aceste cronici?
Sfanta scriptura nu iti este de indeajuns?si alte manuscrise vchi pretind aceste evenimente
Da, asta e exact ceea ce eu consider o atitudine sanatoasa. Bineinteles, religia, unde a crede in lipsa dovezilor e o virtute, il trateaza cu condescenta pe Toma.
Daca tu ai avea toate dovezile pe tava crezi ca te-ar ajuta cu ceva?tot un incapatant ai ramane.
Credinta nu are nici o valoare in stabilirea adevarului. Dovezile fac asta. Nu inseamna ca daca crezi in ceva acel ceva e si adevarat.
|
Poate este si asa,mai stii?Ce pierzi daca esti crestin?iti spun eu ca nimic.
|