View Single Post
Vechi 02.03.2011, 18:12:34
ludovic ludovic is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Deci, despre ce vorbim aici? Analizam daca omul acesta a murit intr-adevar si a inviat si a povestit ce a vazut, sau analizam corecta lui interpretare asupra a ceea ce a vazut? Considerati ca minte sau ca nu stie ce a fost cu el?
Nu ca minte ci ca da o interpretare gresita a ceea ce s-a intamplat. Sau mai bine zis, cineva l-a ajutat sa interpreteze asa.

Citat:
Observ ca ma cunoasteti foarte bine. Insa eu nu prea mai imi amintesc ce a marturisit acel om; am ascultat mai demult si am cam uitat. Stiu insa ca a murit si a inviat si de aceea am prezentat acest link unui domn care dorea sa cunoasca astfel de oameni.
Nu va cunosc deloc, am dedus ca sunteti penticostala.
Acest om a fost in moarte clinica, care nu e totuna cu a murit si a inviat.
Pavel cand a fost rapit la cer nu imi amintesc sa fi zis ca era in moarte clinica sau ca a murit si a inviat dupa.

Citat:
Si ce anume credeti ca are mai multa credibilitate: interpretarea lui asupra a ceea ce a vazut el insusi, sau interpretarea dvs asupra ceea ce a vazut el? Cu alte cuvinte, credeti ca interpretarea dvs subiectiva este mai buna decat interpretarea lui subiectiva?
Eu nu interpretez ce a vazut el, ci analizez interpretarea lui asupra ceea ce a vazut. Si mai mult, asupra ceea ce s-a intamplat inainte sa moara(ca a intrat Duhul Sfant in el etc). Sunt lucruri care privite prin prisma Bibliei devin invalide.
Spuneai ca e un om simplu,care nu stie teologie. Ori in cazu asta te intreb, de unde stia el sa interpreteze ce a vazut?Evident ca cineva "l-a ajutat" si a dat o conotatie spirituala acestei experiente.

Citat:
Credeti ca unul dintre noi il va convinge pe celalalt ca are dreptate? Sau, ce rost ar avea, afara de deschiderea catorva subiecte de discutie care pot duce la tot atatea topice cu subiecte care se discuta la nesfarsit de cand a aparut libertatea de opinie?
eu nu incerc sa va conving de nimic,dar in momentul in care postati niste linkuri cu oameni care chipurile au fost in rai si iad atunci astept niste explicatii. Nu vi se pare corect? Din moment ce eu observ inadvertente in explicatiile lui e normal sa cer lamuriri. Asa cu povesti poate veni oricine.
De curiozitate, dvs cum verificati daca o astfel de experienta e adevarata sau falsa?
Sa presupunem ca in biserica la care mergeti vine cineva si poveste o astfel de experienta personala. Il credeti?