[
Citat:
În prealabil postat de cocacoc
Cum ai putea face tu nu știu ce aprecieri despre atei când tu ești total paralel cu propria ta religie ?
|
Mulțumesc pentru apreciere

. E greu cu paralelismul...
Iar despre afirmația mea potrivit căreia creștinii, oricare ar fi ei, cred în Prea Sfânta Treime, mă refeream la creștini, cu alte cuvinte, nu la arieni, monofiziți, ăi mai vechi separați de creștinism sau dintre ăia mai noi, unitarieni, studenți în Biblie, martori ai lui Iehova și alte rătăciri, repet, necreștine, cei care sunt cu totul în afara Adevărului și din acest motiv, mai aproape de atei decât de credincioși (despre legătura, de pildă, unitarianism – atei, ar fi multe de povestit), fiindcă aceștia refuză o teologie care stă la baza creștinismului (o întreagă evanghelie, cea a Sf. Ioan, mai precis). Și includ printre creștini, chiar dacă potrivit credinței mele, ei sunt la jumătatea adevărului, pe toți aceia care acceptă sfințenia și inspirația divină a Sfintelor Scripturi. O simplă opinie? Oricum, nu e momentul acum (dar va veni și acela) pentru explicații detaliate. Deci,
mă refeream la creștini și nu la necreștini.
O zi bună și ție

.
P.S. Ce am spus despre creștini - necreștini mai sus, e valabil și pentru cei așa-ziși creștini care interpretează cosmogonia biblică potrivit noilor tendințe bigbangiste și adaptează zilele începutului la milioane de ani. (Mă refer la ce ai postat ulterior).