View Single Post
Vechi 01.03.2011, 21:11:02
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

D-zeu in ziua a 7-a S-a odihnit: "Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut." (Fac. 2, 2).
La Iesire 31, 13-17 gasim:
13."Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește.
14.Păziți deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela va fi omorât; tot cel ce va face într-însa vreo lucrare, sufletul acela va fi stârpit din poporul Meu;
15.Șase zile să lucreze, iar ziua a șaptea este zi de odihnă, închinată Domnului; tot cel ce va munci în ziua odihnei va fi omorât.
16.Să păzească deci fiii lui Israel ziua odihnei, prăznuind ziua odihnei din neam în neam, ca un legământ veșnic.
17.Acesta este semn veșnic între Mine și fiii lui Israel, pentru că în șase zile a făcut Domnul cerul și pământul, iar în ziua a șaptea a încetat și S-a odihnit".

De la Creatie si pana la Legiferarea sabatului pt. fiii lui Israel , au existat generatii si generatii de oameni...la nici un Patriarh (Avraam, Isaac sau Iacob) D-zeu nu i-a spus sa serbeze Sabatul , pana la Muntele Sinai...
Din Adam si Eva s-au nascut generatii si generatii de oameni, au ajuns multe popoare sa stapaneasca pamantul, insa Legea sabatului a fost poruncita Iudeilor...
Tu ca si toti AZS serbati in continuare Sabatul si nu mai spuneti la nimeni, ca pe nimeni nu intereseaza asa de mult relatia lui D-zeu cu poporul evreu, poate doar daca am fi evrei...suntem crestini!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote