Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc
Toti vorbim romaneste, insa numai lingvistii cunosc mecanismul de functionare al unei limbi si, in consecinta, elaboreaza studii si stabilesc reguli.
Daca ai invatat "putina gramatica" (vorba lui Alexandru Graur), asta nu inseamna ca si cunosti intimitatea limbii. Si pentru ca l-ai pomenit pe regretatul George Pruteanu, cu siguranta s-ar simti jignit sa fie amestecat in contextul creat de tine. La elaborarea DOOM2 si domnia sa a contribuit.
|
Ei,uneori parca prea mult se critica peaici pentru niste crestini
Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie
În prealabil postat de colaps
De limba română ne vom preocupa noi toți, căci o vorbim. Nu doar ligviștii se ocupă de limbă. Ce spun ei nu înseamnă neapărat că este corect. Dacă mai aveam oameni adevărați, de încredere precum George Pruteanu, desigur, puteam să nu ducem grija limbii noastre.
Dar dat fiind faptul că trăim în vremuri în care limba este terfelită și așa-zișii „lingviști” nu sunt decăt marionete ale sistemului, atunci trebuie ca noi toți să ne ocupăm de limba română, să o protejăm de încercările necuviincioase de a o știrbi.
De acord aici cu tine colaps.....Daca limba cu gramatica ei e lasata sa decada..riscam un colaps intelectual....
|
Nu neaparat,uitativa cum se discuta pe mess,asta e viitorul.Limbile pamantului evolueaza si tind catre simplificare.
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Aprop! S-a scris pe acel topic de nenumarate ori ca "ati" si "a-ti" nu inseamna acelasi lucru, dar se confunda...
Deci: ati acuzat; pentru a-ti spune tie. (tie, iti, -ti)
Iarta-ma, Cristian, dar prea des se repeta...
|
Chiar ne impiedicam in picioare
Citat:
În prealabil postat de xanixade
Din câte știam eu, contează mai degrabă mesajul decat exprimarea gramaticală corectă... Poate nu toți am avut o pregătire academică sau chiar liceală în ceea ce privește gramatica română... sau poate chiar dacă am avut-o, am uitat-o de-a lungul timpului sau poate că nu suntem toți jurnaliști, sau profesori de română....
Dar hei, dacă voi așa spuneți.... voi sigur trebuie să aveți dreptate...
|
un punct de vedere cu care sunt de acord