View Single Post
Vechi 27.02.2011, 01:41:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu credeți că Duca a ordonat direct asasinarea legioarilor. Bun. Dar în ce bază credeți că Zelea Codreanu a ordonat direct asasinarea liberalilor ?
Probabil nu prea ati citit ce am scris aici.
Am afirmat si cred ca nu o singura data ca nici Z.C. si nici (cred) conducerea legionara de atunci n-au fost direct responsabili pentru cele doua asasinate.
Nu le-au planuit, nu le-au ordonat, a fost initiative particulare.

Problema lui Z.C. si a restului ML este ca si-au insusit moral aceste crime, glorifincandu-i pe criminali, ridicandu-le ode si privindu-i ca martiri.
Daca imi aduc bine aminte, chiar au fost decorati de catre Capitan.

Asta le-a dat apa la moara dusmanilor lor politici, pe de o parte un temei pentru arestarea Capitanului si pe de alta parte i-au motivat la represalii si mai dure, culminand cu asasinarea lui impreuna cu Nicadorii si Decemvirii.

Citat:
Deși grav afectată de asasinarea lui Codreanu (și a celorlalți comandați legionari odată cu el), Mișcarea s-a refăcut în mare măsură, în orice caz suficient cât să îl măture pe Carol al II-lea de la putere și să guverneze pentru câteva luni, până când Antonescu avea să câștige favorurile lui Hitler și legionarii să își reia locurile din închisori.
Disputabil dar nu cred ca ML a mai putut fi ce era dupa moartea lui Capitanului.
ML a intrat atunci in sfera de influenta a unor forte si au intreprins actiune pe care chiar si unii dintre ei le-au contestat ca fiind in spiritul initial al ML.
Reply With Quote