View Single Post
Vechi 26.02.2011, 20:06:46
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul

Eu sunt destul de sigur ca daca ar fi trait Zelea Codreanu nu ar fi fost de acord cu inrolarea Romaniei alaturi de nazisti in WW2,asa cum Carol al II-lea si altii inselati de draci de atunci au facut.
??? Când a înrolat Carol al II-lea România alături de naziști ??? Regele era foarte filo-britanic, a tatonat terenul ca să intre alături de Aliați și nu de Axă. Dar, din motive neclare, Aliații nu i-au oferit suficiente garanții sau asta a fost percepția lui. Oricum, la data când legionarii l-au urcat în tren pe rege, România era încă țară neutră în război. Fără să apucăm să tragem nici un glonț, pierdusem deja Basarabia și o halcă bună din Transilvania, chestie pe care s-a și bazat propaganda legionară în Loviluția organizată de ea.

Citat:

Consecintele intrarii Romaniei in WW2 alaturi de puterile naziste au fost dezastruoase,pe langa faptul ca nu am luat inapoi nici Basarabia,nici Bucovina de nord,mai a trebuit sa platim si despagubiri masive dupa WW2.

Alta ar fi fost situatia daca Romania era impotriva nazistilor,cum ar fi fost firesc,altfel am fi stat la masa tratativelor dupa ce s-ar fi terminat WW2.
Exact aceleași ar fi fost consecințele și dacă am fi luptat alături de Aliați și împotriva nemților, chestie care, în fața mașinii de război germane, ar fi durat câteva zile. În cazul Țărilor de Jos, glorioasa lor luptă cu nemții a durat câteva ore. Mai puternică, Franța a rezistat aproape două săptămâni în fața nemților. Spuneți că, dacă s-ar fi opus nemților soarta românilor ar fi fost mai bună ? Păi, exact asta au făcut polonezii, spre cinstea lor. Și cu ce a fost mai bună soarta lor ? A ținut cineva cont de enormele sacrificii făcute de polonezi în A Doua Abominație Mondială ? Au încasat-o de la Stalin-și-poporul -rus-libertate- ne-au - adus exact așa cum am încasat-o și noi. Din punct de vedere teritorial, chiar mai rău decât noi.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 26.02.2011 at 20:12:35.
Reply With Quote