View Single Post
Vechi 24.02.2011, 11:12:38
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Apocatastaza este o teorie gresita nu numai ca incalca principiul libertatii fintelor cu voie proprie. Nu asta este principasla cauza.
Care e atunci principala cauza? Chiar nu o stiu.

Citat:
Spune-mi , unde anume ai citit, in ce lucrare, parerea creatiei dupa chip a lui Galeriu.
Despre acest tip de creatie mai gasesti in dogmatica lui Staniloaie dar si a lui Zagreanu !
Stii ca Parintele Galeriu mai mult a vorbit decat a scris. Totusi, uita-te in teza lui de doctorat, Jertfa si Rascumparare, ca acolo vorbeste mult despre creatia dupa chip. Acolo, el mai adauga si capacitatea de a crea, de a se jertfi samd. Iti pot trimite pe mail cartea. Pana atunci, cateva fragmente:

Pagina 66:
Instrumentul de lucru al omului e rațiunea, căci făptura toată e rațională. Lumea e o expresie a Logosului, iar omul e «chipul» Lui; rațiunea e darul ultim al Logosului.

Pagina 134:
Omul «după chip» reprezintă în intenția lui Dum*nezeu un ipostas creat, care asumă în sine harul și firea liberă. Ipostasul sau persoana, într-un anumit înțeles se poate spune și individul33, este acel centru care unește spiritual, într-un singur subiect, harul și libertatea.

Pagina 186:
Sf. Grigorie Palama se exprimă clar în legătură cu aceasta: «După trecerea
aceea în păcatul originar prin pomul paradisului, am pierdut asemănarea cu
Dumnezeu, dar nu am pierdut
totuși chipul lui Dumnezeu.»

Citat:
Restul, pt. subiectele pe care le-ai creat infara celor discutate poti gasi solutionare in literatura de specialitate .
Spor la treaba !
Cand un coleg imi cere sa-l ajut intr-o problema, eu nu-l trimit sa citeasca manualele de mii de pagini, ci incerc pe cat posibil sa-i fiu de folos. Mai intai incercam impreuna sa rezolvam cazul si, daca nu reusim, mergem si ne documentam.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote