View Single Post
Vechi 24.02.2011, 09:03:04
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Cred cu toata convingerea ca Papa, episcopul Romei de azi, ca si predecesorii lui cu care am fost contemporan incepand cu 1964, au calcat pe urmele lui Hristos, ca l-au cunoscut pe Dumnezeu, ca au trait nu doar niste ani de zile ci toata viata intr-o stransa relatie cu Dumnezeu, ca s-au pazit de pacat si ca si-au rastignit zilnic firea pamanteasca. Si daca Dumnezeu i-a invrednicit cu functia suprema in BRC, inseamna ca le-a dat nu doar un singur dar.
Nu am nici un motiv sa cred ca Dumnezeu nu-i poate da Papei darul proorociei.
Poate i l-a dat deja, nu stiu.
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Ati ajuns tot acolo unde am zis si eu ca se gasesc proorocii autentici: in Biblie.
Proorocii autentici nu pot fi gasiti numai in Biblie ci si printre noi, in Biserica.
In Biblie se gasesc prooroci adevarati si prooroci falsi. La fel ca si astazi in Biserica.

Crestinii in aceasta privinta se impart in doua categorii:
1. unii cred ca darurile Duhului Sfant au incetat odata cu moartea ultimului apostol. Sau cu incheierea canonului Bibliei. Teologia cesationista.
2. altii cred ca Darurile Duhului Sfant s-au manifestat de-a lungul istoriei bisericii si pot fi intalnite si astazi in Biserica.

Biserica Ortodoxa nu imbratiseaza teologia cesationista.
Ea crede ca nu doar in timpurile biblice au existat prooroci autentici ci si astazi pot exista prooroci adevarati in sanul ei.
Arsenie Boca este doar unul din multele exemple.