Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Dumitru, TOTI legionarii au fost condamnati! Este o realitate. Cati comunisti au fost condamnati?!? Asta e diferenta. Iar comunistii, despre care stim ca reprezentau o ideologie indreptata impotriva omului, i-au condamnat pe toti legionarii. Asta ma face sa cred ca este ceva de capul legionarismului. Ce anume, imi scapa, dar incerc sa aflu.
|
Iti scapa cam multe. Multi legionari au apucat sa plece din tara.
Caz notoriu: Horia Sima.
Iar ML a avut multi simpatizanti, nu cred ca au ajuns toti in inchisori.
Citat:
Si atunci ma intreb: cum sa-i credem pe comunsti in acest caz, cand se stie ca doar un numar f mic au participat la crime. In nici un caz "Fratia de Cruce", care se constituia din elevi si studenti. Dar elevii si studentii legionari au constituit majoritatea celor torturati la Pitesti. In ce fel au meritat acesti elevi si studenti torturile bestiale, la care au fost supusi?
Singurul raspuns ar fi doar acela, ca pentru marea lor credinta, Dumnezeu i-a dat satanei sa-i cearna, pentru a-i face sfinti pe unii dintre ei.
|
Nu stiu daca se poate spune ca "un nr. f. mic", in orice caz, si cei care au aprobat asasinatele legionare facand din ele fapte de eroism se poate spune ca au fost in aceeasi oala.
Crestinismul nu e compatibil cu asasinatul politic, nu poti fi impotriva diavolului si totodata sa-i faci voia la modul cel mai cumplit, cred ca mai degraba ei insisi s-au dat spre cernere..