Citat:
Īn prealabil postat de Dumitru73
nu toti legionarii sunt de condamnat. asa cum nu toti comunistii sau nazistii au fost criminali.
dar asa cum condamnam comunismul si nazismul, asa trebuie sa condamnam miscare legionara.
sincer, imi este frica sa incerc sa-mi imaginez ce s-ar fi intamplat, daca ML ar fi fost la putere 50 de ani asa cum a fost comunismul.
poate ca unii fosti membri ai ML merita sa fie trecuti in sinaxare. nu stiu.
dar asta nu sfinteste si ML.
|
Dumitru, TOTI legionarii au fost condamnati! Este o realitate. Cati comunisti au fost condamnati?!? Asta e diferenta. Iar comunistii, despre care stim ca reprezentau o ideologie indreptata impotriva omului, i-au condamnat pe toti legionarii. Asta ma face sa cred ca este ceva de capul legionarismului. Ce anume, imi scapa, dar incerc sa aflu.
Ce am aflat pana acum: credinta lor nestramutata in Dumnezeu, pe care nu o gasim la comunisti, acestia fiind impotriva credintei in Dumnezeu.
Si atunci ma intreb: cum sa-i credem pe comunsti in acest caz, cand se stie ca doar un numar f mic au participat la crime. In nici un caz "Fratia de Cruce", care se constituia din elevi si studenti. Dar elevii si studentii legionari au constituit majoritatea celor torturati la Pitesti. In ce fel au meritat acesti elevi si studenti torturile bestiale, la care au fost supusi?
Singurul raspuns ar fi doar acela, ca pentru marea lor credinta, Dumnezeu i-a dat satanei sa-i cearna, pentru a-i face sfinti pe unii dintre ei.
Incerc sa-mi fac o imagine despre legionari, bazandu-ma pe adevar, nu pe sugestiile comunistilor, care au slujit satanei prin atitudinea de ura nesfarsita fata de om.