View Single Post
Vechi 23.02.2011, 16:30:49
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Iar intentia intemeierii unei noi religii a fost clara: adventismul se afla in pragul colapsului datorita dezamagirilor provocate de calculele si de profetiile lui Miller, care ii si sfatuise pe fostii sai aderenti sa revina la baptism. Ellen White a refuzat revenirea la baptism, si a creat fundamentele pentru supravietuirea adventismului.
Ce pot sa spun...probabil ca dvs stiti mai bine; subiectul E G White ma depaseste.

Citat:
Cunoasteti astfel de prooroci contemporani ?
Cunosc oameni prin care Dumnezeu vorbeste uneori; ei sunt beneficiarii promisiunii din Ioil. Si cunosc cativa prooroci carora Dumnezeu le-a incredintat aceasta slujba si ei nu au fost vrednici de ea, cazand in mandrie si alte pacate. Insa prooroci cum au fost Ilie sau Elisei mai sunt doar cativa in lume; ei intotdeauna au fost rari. Nu prea ii vezi pe la Tv sau in campanii de evanghelizare. Insa ii recunosti dupa faptul ca fac exact aceleasi lucruri pe care le-au facut Iisus si apostolii cat timp au fost pe pamant.

Citat:
Istoria si poezia din Biblie au doar menirea de a furniza informatii celor curiosi asupra istoriei si respectiv de a-i delecta estetic pe cei iubitori de poezie ?
Si istoria si poezia pot fi metode prin care Dumnezeu se reveleaza. Multi dintre cei care L-au cunoscut pe Dumnezeu au devenit apoi poeti, caci frumusetea Lui te inspira sa scrii poezii [vezi David, de ex , sau cantarile lui Moise sau Ana]. Si multi dintre cei care au vazut faptele Lui au scris despre ele pentru a arata si altora maretia lui Dumnezeu. Si aceasta a devenit istorie.

Citat:
Nu va suparati, dar si "vedetele" micului ecran, si politicienii si alte categorii de persoane vorbesc nu pentru ca le-ar pasa de tele-spectatori sau de ascultatori, ci pentru doresc sa se faca auziti.
Credeti ca Dumnezeu doreste sa se faca auzit doar asa, ca sa aibe rating de audienta ?
Dumnezeu doreste sa se faca auzit pentru ca este un Dumnezeu caruia ii place sa comunice. Probabil se simtea destul de bine la inceputuri, ca Dumnezeu atotputernic, fara limite. Insa a dorit sa-l creeze pe om, ca sa poata avea partasie cu el in fiecare si in Eden. Cine stie ce vorbeau Adam, Eva si Dumnezeu...Nu stim; stim doar ca Dumnezeu intotdeauna s-a bucurat sa comunice cu omul si in om exista o dorinta nesfarsita de a putea comunica cu Creatorul sau.

Citat:
Si mai am o intrebare, legat de textul ingrosat: ce il mai intereseaza pe Dumnezeu in afara de mantuirea noastra ?
Eu stiu din Biblie ca pentru orice cuvant oamenii vor da socoteala in ziua judecatii. Iar la judecata aceea se hotaraste cine este mantuit si cine nu. Prin urmare, tot ce vine de la Dumnezeu spre noi este in scopul mantuirii noastre. Mai are Dumnezeu alte scopuri cu noi decat acela de a ne aduce la mantuire ?
Pe Dumnezeu Il intereseaza totul, absolut totul, nu numai mantuirea noastra. A creat un univers, i-a pus legi si acum are grija sa functioneze perfect. Il intereseaza ca raul sa-si primeasca rasplata; la fel si binele. Il intereseaza sa rasplateasca fiecaruia un bine cat de mic, chiar daca acel om nu cauta mantuirea. Il intereseaza sa raspunda la rugaciuni, sa vindece, sa se faca cunoscut oamenilor care au uitat de El. Il intereseaza sa zideasca Biserica, sa puna daruri minunate in fiecate crestin si sa il invete sa le foloseasca. Il intereseaza ca oamenii care au cunoscut Calea mantuirii sa o faca cunoscuta si altora.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14