Citat:
În prealabil postat de Fani71
Nu mi-ai raspuns la intrebare.
Sf. šPaisie nu zice aici de copiii avortati. Zice de oameni maturi (ca numai ei pot avea fapte)
Ai citit cartea sfantului Grigore de Nyssa despre pruncii morti inainte de vreme?
|
Nu credeam sa ma confrunt cu asemenea parere ! Nu este clar ca parintele a vorbit de toti cei care nu sunt ortodocsi ? Mici sau mari , femei sau barbati, bruneti sau blonzi , cu ochi verzi sau caprui , albastrii , negrii ?
Ce este intrebarea aceasta absurda ? Pai ce suntem tolomaci ? Trebuie sa vina cineva sa ne bage litera cu litera cuvintul in minte si sa ne inverte ce sa intelegem dintro propozitie ? Singuri nu mai suntem in stare sa intelegem un text la simpla citire ?
Cred ca sunteti pusi pe glume proaste si la acestea nu raspund ! Ca sa fim doctori sau profesori sau ingineri sau psihologi, mama ce ne mai pricepem , dar sa intelegem ceea ce citim nu mai suntem in stare ?
Credeti cumva ca sfintul Paisie Velicikovski nu a auzit si nu a studiat pe sfintul Grigorie de Nyssa? Sau aveti parerea ca ortodoxia este dihotomizata dupa cine stie ce criterii ? Cred ca glumiti !
Desi voi nu glumiti, voi faceti cu buna stinta ceea ce faceti . Si nu de acum ci o faceti persuasiv si inca de la inceput !
Numai tie ti se pare cum ca m-as eschiva eu in vreun fel !
Eu am postat clar ceea ce m-ai intrebat ! Nu-ti convine , am mai spus , sa scrieti voi o carte despre cum vedeti voi mintuirea soferilor de autobuz, a avortonilor , a mamelor opritoare de a da nastere pruncilor , a sclavilor hawaieni cu a sa practica woodu, despre budisti, scientologi , new-age-isti , s.a.m.d. si acea invatatura sa va lege pe voi , atita timp cit veti voi voi insiva .
Textele si invatatura ortodoxa este clara , nu are echivoc de nici un fel si nu necesita sa fie talmacite , asta s-a intimplat de mult deja !
NB : ti-am boldit in text exact de ceea ce aveai nevoie ca sa pricepi , de ce te faci ca nu intelegi ? Explicatia cu faptele este una suplimentara , alaturi de credinta ortodoxa; este un bonus , ca sa spun asa, dat pe linga aprecierea credintei . De ce iti este asa de greu ca sa pricepi ? Ma surprinde greutatea cu care te descurci pe un tex ce contine idei principale clare amestecate insa cu idei secundare !
As vrea sa-ti pun o intrebare tare delicata, care la un moment dat te-ar putea viza pe tine . Pe mine nu ma intereseaza strict persoana ta dar vazindu-te cum marturisesti ortodoxia mi-a aparut in minte aceasta intrebare ?
Daca acrezi ca poti suporta o intrebare tare delicata , intima chiar, te rog sa-mi spui ca sa te chestionez !