Citat:
În prealabil postat de Hartford
Cica e mare pacat sa te duci la impartasanie fara batic pe cap. Eu nu folosesc batic. M-am impartasit intr-un an in Canada si acolo patru babe au alergat la mine cu batic sa imi acopere capul. Am intrebat multi preoti care e adevarul cu batic sau fara. Toti mi-au zis cum simti. Voi va acoperiti capul?
|
Pavel la I Corinteni, cap. 11, spune:
1 Corinteni 11:5 Dimpotrivă, orice femeie care se roagă sau prorocește cu capul dezvelit, își necinstește capul ei, pentru că este ca una care ar fi rasă.
1 Corinteni 11:6 Dacă o femeie nu se învelește, să se și tundă! Iar, dacă este rușine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învelească.
1 Corinteni 11:7 Bărbatul nu este dator să-și acopere capul, pentru că el este chipul și slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bărbatului.
1 Corinteni 11:8 În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat;
1 Corinteni 11:9 și nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.
1 Corinteni 11:10 De aceea femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei.
1 Corinteni 11:11 Totuși, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie.
1 Corinteni 11:12 Căci dacă femeia este din bărbat, tot așa și bărbatul prin femeie, și toate sunt de la Dumnezeu.
1 Corinteni 11:13 Judecați voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu dezvelită?
1 Corinteni 11:15 pe când pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învelitoare a capului.
Ca să nu crezi că ai găsit răspunsul, mai pun și asta

:
1 Corinteni 11:14 Nu vă învață chiar și firea că este rușine pentru un bărbat să poarte părul lung,
Asta n-am putut pricepe niciodată, dacă e rușine ca bărbatul să poarte părul lung, de ce mulți sfinți și chiar Iisus au purtat părul lung? De asta nici nu știu cât trebuie să luăm în serios treaba cu acoperitul capului, că-i în același capitol cu ideea încălcată de sfinți, că bărbatul nu trebuie să poarte păr lung.