View Single Post
Vechi 21.02.2011, 21:05:37
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Gretos discurs.

Taman ati pus legionarismul pe picior de antiteza cu poporul roman, plasandu-l undeva in afara sferei acestuia.

Cu mentiunea ca poporul roman nu a fost atat de jalnic si nici fenomenul legionar atat de reusit cat lasati dvs. sa sa inteleaga.

De altfel, cu un discurs de genul asta puteti sa va imabatati doar dvs. si tovarasii de "legiune", orice roman se va departa scarbit de asa gandire.
Adica dispretul care il aveti pentru noi ca romani, este reciproc pentru dvs. ca "legionari".

Aia cu "omul nou" au incercat-o si comunistii, tot asa cu biciul si bata, interesanta apropierea.

Si nu incercati degeaba sa trageti spuza pe turta legionara, ca daca erau doar legionari si atat, nu iesea nimeni de acolo om.
Cei care au rezistat au rezistat pentru ca au fost crestini - legiunea a fost si ramane un esec tragic, atat politic cat si moral, oricat de mult ati incerca sa-i faceti propaganda.

Dovada in acest sens stau cei 20 ani de "libertate" in care n-a reusit sa iasa din anonimat si eforturile facute de cativa ani incoace de a indesa legiunea si crimele ei pe lista de canonizare BOR, pe spatele unor autentici mucenici, efort nereusit din fericire.
imi pare rau ca, dvs, nu puteti seziza( sau nu vreti !,nu stiu !) nuantele din expozeul meu,in care faceam referire in mod deschis la anumite momente de umbra in care s-a aflat legiunea si la anumite vini instorice sau morale !!!
De pe acesta pozitie,cum ma mai puteti incadra ca un aploget al legiunii? va intreb?
nu va pripiti oare?!
Eu sunt dintr-o zona a romaniei unde,romanii au ajuns in tangenta si cu alte natiuni,si cu alte culturi,iar privind din perspectiva asta in ograda vecinului,putem observa ca mai avem multe de facut !
Eu intr-un singur punct vroiam sa insist : scoala legiunii a creat supra-oameni,sau daca nu va place termenul,macar sa-l folosim pe acela de "oameni extra-ordinari",fie ca va place sau nu,legiunea a fost si o racordare foarte puternica la spatiul germanic si saxon ,dar cu o fundamentala baza ortodoxa !
N-o fi fost poporul nostru atat de jalnic, cum spuneti,si nu mereu in istorie(asa cum am aratat,dealtfel !)insa nici cei 20 de ani, trecuti de la revolutie, cum insasi nici revolutia (ca singurul popor din Europa in care fratii s-au ucis intre ei !) nu pledeaza pentru geniul nostru national !
Sau ma insel eu ?!
Reply With Quote