Practic nu internetul dauneaza ortodoxiei ci oamenii, prin atitudinea lor fata de ea...
Ce sa faci, asta e una din fetele libertatii...
Iar cat despre teoria conspiratiei, avand in vedere ca multi parinti duhovnicesti mari, chiar sfinti au vorbit despre asta... ca ei nu au anchetat, nu au zvonit, nu au vorbit de barfa... presupun ca asa un pic e bine sa iei aminte...
Mie cel putin Internetul mi-a adus nenumarate avantaje... prin faptul ca am gasit multe filmulete folositoare cu sfinti si mari parinti duhovnicesti, pe care, de multe ori nu poti sa fugi in fiecare zi intr-un colt de tara sa-i auzi... si carti pe care de multe ori nu am posibilitatea sa le cumpar...
Iar cat despre "nelinistea" pe care ti-o aduce atmosfera...
"Iti spune Biserica ta ceva? Nu asculti, ca ai aflat tu de pe internet ca lucrurile stau tocmai pe dos. Te sfatuieste duhovnicul tau sa faci sau nu cutare lucru? Nu esti fraier si nu pleci urechea, ca tu ai consilieri spirituali, care posteaza comentarii si sfatuirii duhovnicesti on line."
Da dar nu pui problema urmatoare, cata incredere poti avea intr-un preot (duhovnic)? si cum s-o ai? oarba? daca nu da sfaturi bune tu ce te faci? nu e mai bine sa intrebi si pe unii si pe altii, si sa iti formezi o anumita parere?
Stim ca sunt preoti care au chemare si sfatul lor infloreste in inima ta... dar exista si preoti, la care sfatul nu mai e asa bun, si te doare inima daca il primesti....
Nu e bine sa fii "fraier", ci e bine sa fii precaut...
Cat despre consilierii personali... nu e bine sa te sfatuiesti? Sa afli ce zic si altii? de multe ori, nu zic toti ceva bine, dar se mai trezeste cate unul care da un sfat care e chiar ziditor, chiar daca acela nu stie...
Normal ca de multe ori mai cadem, barfim, zicem glume, dume, batjocorim, certam, ca de! suntem si noi oameni, nu suntem toti sfinti...