Citat:
În prealabil postat de costel
Dupa parerea mea, cred ca in lumea neafectata de pacat exista un grai care putea face posibila comunicare si cu animalele intr-un mod superior. Deci, Adam si Eva nu aveau de ce sa se sperie, caci acel grai era deosebit de cel pe care il avem noi acum.
E de retinut ca diavolul ia chipul sarpelui ca sa-l ispiteasca pe om. Asa o face si acum, sub chipul binelui ne indeamna la pacat.
|
Mai am o dilema si sper sa ma poti ajuta si acum.Biblia spune ca in ziua a sasea Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea sa.Dupa putinele mele cunostinte in materie de teologie, chipul lui Dumnezeu in om inseamna RATIUNE, VOINTA LIBERA si SENTIMENT.Totusi in gradina Edenului sarpele atunci cand a ispitit-o pe Eva a dat dovada de o mare inteligenta, mai bine spus de RATIUNE.Daca nu ai asa ceva nu poti purta un dialog cu cineva.Nicaieri in Biblie nu spune ca celelalte vietuitoare, in afara de om, ar avea chipul lui Dumnezeu in ele.Chiar daca diavolul a luat chip de sarpe si a inselat-o pe Eva, nu ar fi putut-o pacali daca sarpele nu ar fi avut inteligenta (RATIUNE) caci altfel, cred eu, i-ar fi parut suspect Evei ca sarpele sa dea dovada de inteligenta cand acest animal nu are asa ceva (cum ar fi in timpul nostru cand toate animalele au instincte si nu inteligenta.O mica exceptie o fac delfinii si balenele).Cum s-a putut intampla asa ceva? Mentionez ca nu vreau sa ispitesc pe nimeni cu asemenea intrebari.Eu cred ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu dar mai apar si astfel de intrebari.Multumesc anticipat!Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti!