Citat:
În prealabil postat de Danut7
problema e ca toti cei ce au scris aici nu inteleg, de aceia cand sunt luati la intrebari si puricati raman fara replica..
|
Ce anume nu inteleg toti cei care au scris aici? Eu vad ca ei repeta ceea ce au zis sfintii inaintea lor iar ceea ce au zis acesti sfinti este foarte usor de inteles. Exista un pom in Rai care in sine nu este rau, Dumnezeu nici macar nu ar fi putut crea ceva rau, deci toti pomii erau buni, si ca atare Eva nu s-a inselat deloc cand a gandit ca trebuie sa fie bun pomul acela. Iar daca Dumnezeu nu le-ar fi zis sa nu manance din el, pai in momentul in care Adam si Eva ar fi mancat, nu ar fi patit nimic. Daca Dumnezeu nu ar fi dat nici o interdictie, nimic nu ar fi fost pacat. Pacatul apare doar in momentul in care se da o Lege iar omul incalca legea. Daca nu ar exista nici o lege, nu ar exista nici un pacat. Lucrul acesta il explica foarte bine Sf. Ap. Pavel in epistola catre Galateni.
Daca de exemplu nu ar fi regula sa nu treci cu masina pe rosu la semafor, ci sa te opresti la culoarea albastra de exemplu, pai atunci trcerea pe rosu nu ar fi sanctionata, culoarea rosie in sine nu inseamna nimic, ci regula care ii este asociata poate sa il faca pe sofer sa greseasca daca o incalca. Poate acum este mai clar, pentru ca asa-i si cu pomul: in sine nu era un pom rau, dimpotriva, insa in momentul in care Dumnezeu a pus regula sa nu mananci din el, faptul de a manca devine un pacat. Iar pedeapsa pe care Dumnezeu a stabilit-o pentru cei care fac pacate a fost pedeapsa cu moartea. De ce? Pentru ca sa nu traiesti o viata eterna in pacat, nu este bine pentru om sa traiasca in pacat.
Dar de ce Dumnezeu a lasat sa fie posibil ca omul sa pacatuiasca avand in vedere ca, daca nu ar fi dat nici o lege, nimeni nu ar fi putut pacatui din moment ce pacatul este incalcarea unei legi? Simplu si asta, pentru ca altfel nu am mai fi putut spune ca avem vointa libera ci am fi fost obligati sa traim fara sa pacatuim, nu am mai fi avut posibilitatea de a alege cum sa traim.
Poate acum iti este mai clar :)