Hm, ne dam la disctii dogmatice !
Pai intii sa va intreb despre care copii spunea parintele Cleopa ca se vor semimintui ? Si apoi credeti ca Batrinul a fost catolic sau pseudocatolic ? Nu am auzit pe batrinul Cleopa sa spuna ca in rai ar fi mai multe zone, camere sau budoare. Ca sunt locuri de importanta diferita stiu, ne-o spune Mintuitorul (,,in casa tatalui meu multe locuri sunt), dar altceva nu !
Daca voi ajungeti sa spuneti ca si alt botez decit cel ortodx este valid,nu faceti decit sa tagaduiti pe Hristos ! Cum ? Simplu ! Cine il mai marturiseste pe Hristos exact asa cum este el ? Nimeni ! Dar Hristos ne spune :,,...cel ce se rusineaza de mine, sa ma marturiseasca inaintea oamenilor si eu ma voi rusina de el sa-l marturisesc inaintea Tatalui "
Dar in sfirsit , aceste discutii interminabile de aproape 2 ani de zile , despre cine este si ce vrea sa fie Hristos imi aduc aminte de o intimplare f. asemanatoare petrecuta cu citiva ani in urma. atunci purtam discutii in contradictoriu cu citiva iehovisti despre marturisirea lor . Si a durat cam o jumatate de an si nu ieseam la nici un rezultata , in sensul ca ei erau nestramutati in prostiile lor . Si atunci nu stiu cum am marturisit duhovnicului intimplarea aceasta . El mi-a spus clar : le-ai spus o data invatatura dreapta? Le-ai spus-o si a doua oara ? Si ei tot la ale lor au ramas ? Ei, atunci gata ! Opreste-te ca discutia aceasta nu mai este de la D.zeu ! Cine este vesnicul tagaduitor si neascultator chiar cu cartea in fata,cine este vesnicul usurpator si rasvratit ? Nu este clar ?
Eu nu am ascultat din prima si m-am dat citit si cu maniere chipurile sa nu ii deranjez ca nefiind politicos, dar ei nici habar nu aveau de menajamentele mele pina intro buna zi in care mi s-a parut clar ca ceea ce fac ei nu este de la D.zeu . De atunci am intrerupt discutia cu ei desi mi-a fost mai greu,. Erau neostoiti sa ma convinga cum ca adevarata marturisire este la ei . Le-am spus : dupa ce ca marturisiti numai prostii si filosofii omenesti, interpretati strict literal evanghelia si sunteti de neclintit in prostiile voastre voiti inca pe deasupra sa ma schimbati si pe mine ? asta nu se v-a intimpla !
Eu nu stau sa pierd timpul atunci cind situatia este evidenta .
Si aici , de fata, aceasta este ultima adaugare la acest subiect. Faca fiecare ce o vrea !
NB : care este rostul la ce ai postat mai sus frate Florin -I
Last edited by zaharia_2009; 18.02.2011 at 17:20:32.
|