Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Sa presupunem [cum se zicea in clasele primare, prin absurd] ca toti oamenii care au trait dupa intemeierea Bisericii au auzit de Hristos. Dar nu oricum, ci prin prezenta Bisericii Ortodoxe in spatiul lor, pentru ca Taina Botezului nu e valabila daca e facuta de un eterodox crestin sau necrestin.
Cum ramane cu acei copii care mor inainte de vreme si nu au avut parte de nasterea din nou, din apa si din Duh Sfant? Au ei posibilitatea de a se mantui?
Pentru ca Hristos, Cel ce este Adevarul, ne spune atat de limpede:
"Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu."
|
Frate, nu inventez eu mintuirea sau nu o retrag eu celor care nu au fost botezati valid . Indiferent de motivul care sta la baza neefectuarii botezului valid aceasta atrage nefacerea parte din biserica orotdoxa si implicit pierderea sansei de mintuire . O spune clar Mintuitorul si toti dogmatistii ortodocsi !
A fost un aiurit in istoria bisericii ortodoxe , pe nume Origen, care in nebunia lui a emis teoria apocatastazei prin care socotea ca Hristos este atit de prost si ca isi incalca propriile porunci incit la urma urmei nu v-a ramine nimeni nemintuit, inclusiv dracii vor fi primiti in rai !
Aoleu ce nebunie !
Si matale voiesti sa spui tot asa, ca pina la urma urmei si copii nebotezati se vor mintui prin abdicarea Mintuitorului de la propriile porunci ? Sau care este sensusl intrebarrii pe care o pui ? Habarnista si tendentioasa , din punctul meu de vedere ! Daca nu are botez valid nici nu mai are sens sa intrebi de mintuire , indiferent daca este avorton, copil, prunc, adolescent sau adult si indiferent din ce cauza nu s-a savirsit acesta ! Ori pina acum nu stiai dintr-astea ?