Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Pe mine m-au atacat doar patru caini. Daca te inconjoara, nu ai sanse sa ramai nemuscat.
Nu doresc nimanui sa treaca prin situatii de genul asta, el sau cineva din familia lui. Insa am pretentia ca din lipsa unei asemenea experiente, macar sa fie putin empatic cu cei care au trait intamplari similare. Dupa care sa vorbeasca.
|
Nimeni nu isi doreste caini in strada,Florin,cu atat mai putin cei care iubesc animalele!
Si eu am fost atacata acum cativa ani nu de 4 caini,ci de o haita intreaga langa parcul Herastrau,intr-o zona destul de izolata a parcului,iar singurul loc in care ma puteam retrage era in botul masinilor care veneau in viteza.Probabil experienta pe care o am cu cainii de atatia ani m-a ajutat sa nu fiu muscata,desi mult nu a mai lipsit.
Asta nu m-a facut,insa,sa imi doresc ca acei caini sa moara doar pentru simplul fapt ca si-au urmat legea firii care le spunea sa isi apere teritoriul si puii.
Un lucru este cert:locul lor nu este in strada si eu imi doresc asta cel putin la fel de mult ca si tine,insa solutiile propuse de cei care vad atat de extremist lucrurile,pe langa faptul ca sunt dezumanizante,sunt si egale cu 0 ca eficacitate!
In general,marea majoritate a atacurilor sunt comise de caini cu stapan,cainii strazii stiind in general de frica omului si rare fiind situatiile cand cu adevarat ataca omul.
In Pitesti,in urma cu cativa ani,au fost ridicati aproape toti cainii de pe strazi in cadrul unui program condus de presedinta unui ong pt protectia animalelor,Marcela Lungu.Cu toate acestea,in decurs de doi ani,alti caini au aparut din nou pe strazi in numar masiv.
Pana in anul 2008,timp de 9 ani au fost macelariti,nicidecum eutanasiati cum le place unora sa creada,zeci de mii de caini...rezultatul?In 2008 numarul lor pe strazi era inca si mai mare decat atunci cand incepuse acest macel.
Oare oamenilor cu o oarecare logica acest fenomen nu le spune chiar nimic?
Florin,daca animalelor strazii le-ai trage un glont in cap (nu vreau sa comentez nici caracterul moral sau uman al acestei afirmatii,ci doar strict eficacitatea sa),cu oamenii care sunt cauza pentru care aceste animale ajung pe strazi ma gandesc ca ai face la fel?
Cum vezi tu rezolvarea acestei situatii in contextul pe care ti l-am prezentat?
Macar te-ai gandit la vreuna?
Sau poate toti romanii ar trebui sa umble cu o pusca la ei si cum vad un animal pe strada sa ii zboare creierii,ca doar asa se starpesc "daunatorii"?I-ai pune copilului tau in mana o arma si l-ai invata sa traga privind in ochii unei fiinte care implora mila?
Insa,mai daunatori de atat sunt pedofilii,violatorii,criminalii...ne luam o pusca sa ii exterminam si pe ei,mai ales ca pe langa animal se presupune ca omul are si un discernamant...?
Revenind la perspectiva crestina,iubirea hristica are oare limite?Iubirea lui Hristos se divide pe categorii?Sa nu ucizi se refera,oare,doar la oameni?Nu stiu,insa oricat as incerca,parca nu mi-l imaginez pe Iisus Hristos cu o mitraliera in mana starpind Creatia Tatalui...tu poti?
Iar daca Dumnezeu are atata grija si de pasarile cerului sa le hraneasca,dupa cum sta scris si in Biblie,fapturi neinsemnate in comparatie cu omul,ar spune unii,atunci cine suntem noi,din vina carora intreaga fire sufera in prezent,sa ne arogam trufia de a avea drept de viata si de moarte pe ceea ce nu noi am creat?
Pentru ca este o dovada de trufie sa iti imaginezi ca Dumnezeu ne-a dat Pamantul in stapanire spre distrugere si abuz,iar nu spre pastrare si grija...