Citat:
În prealabil postat de Danut7
mai bine ai da un raspuns direct.. ce este binele?care este standardul binelui?
|
Daca pentru tine, vietuirea impreuna cu Dumnezeu ti se pare ca nu este binele absolut... nu mai am alte explicatii.
Citat:
ce legatura are ce am zis eu cu ce zici tu?nu cred ca liberul arbitru consta intr-un test..cred ca ar fi existat libertatea de a alege si fara testul acela si orice test.practic prin testul acela Dumnezeu ii pune in fata omului in mod direct cealalta optiune.
|
Libertatea de a alege a existat si va exista, dar ea putea/poate oricand sa fie intrebuintata gresit. Stim ca oricarui angajat i se face instructajul la locul de munca privind protectia muncii si primeste echipamentul necesar, dar totusi el se poate accidenta daca nu respecta anumite reguli.
Nu va fi ultima data cand Dumnezeu ii pune omului direct in fata cealalta optiune - vezi ca si Iisus Hristos le-a spus candva ucenicilor: "Nu vreti si voi sa va duceti"? (Ioan 6, 67).
Citat:
in cazul asta ar fi fost inevitabil ca omul in cele din urma sa nu manance din pomul cunostiintei, fie din curiozitate, fie din plictiseala.atunci ar insemna ca Dumnezeu a pus pomul acela acolo pentru caderea omului.
|
Consideri omul incapabil de ascultare, un didiot fara minte. Eu cred ca omul a fost creeat cu tot ce-i trebuie, numai el a hotarat sa intrebuinteze ceea ce a primit in mod gresit.
Nu cred ca vei auzi de la mine ceea ce vrei tu sa auzi. Si stiu si ca nu am talentul Sfantului Vasile cel Mare sau al Sfantului Ioan Gura de Aur - cauta la ei, poate intelegi mai bine.