Prostia e mai degraba eterna problema a romanilor. Evident nu trebuie sa uitam ca o capra raioasa tine coada sus.
Mai nou drobul se sare s-a transformat in maidanezi, de parca maidanezii din proprie initiativa anticrestina s-au aciuat pe la colt de strada. Lipsa de educatie care ii determina pe unii sa arunce un caine in strada ii determina pe altii sa maltrateze acei caini pana cand devin ostili tuturor oamenilor simtindu-se atacati de fiinte care se cred superioare. Oricum privesti problema (rational, nu chiar oricum) cainii maidanezi sunt rezultatul inculturii si lipsei de civilizatie a oamenilor.
Nefiind foarte dificil, incerc sa arat ca nu exista doar doua posibilitati (se pare ca romanii nu stiu ca ia in calcul mai mult de doua posibilitati, de obicei exagerate). Eu as eutanasia prostia. Oamenii nu stiu ce inseamna un animal. Si aici ma refer la ambele tabele. Unii cred ca-s niste dobitoace, altii ca e ok sa-i pupi in bot. Ambele variante sunt gresite. D-l Goe trebuie educat. Si spun asta tinand cont de propria experienta. Eram si eu stresat de caini si eram extrem de capabil sa ma apar de orice caine. Ma si mandream ca in n ani de stat in Bucuresti, dupa multe atacuri nu am fost muscat niciodata. Intre timp am reusit sa invat sa inteleg cainii si nici nu m-au mai atacat, nici nu imi mai este frica de ei. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i alint si sa-i las sa creada ca sunt sefi.
Nici nu i-as eutanasia pentru ca nu ei sunt de vina pentru prostia omeneasca. Incerc sa le explic altora ce am invatat si poate inteleg ca eutanasierea nu este o solutie. Educarea boborului, da.
|