View Single Post
Vechi 17.02.2011, 17:43:31
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Sa ridice mana sus cei care au copii, stau zi de zi cu ei, poate chiar chlipa de clipa pana ce acestia merg in colectiv, si pretind ca " din cauza lipsei de educatie din partea parintilor acestia sunt obraznici, sau mincinosi...sau cum vreti voi " Si aici, ma refer in special la copii micuti.
M-am saturat de ineptiile de genul acesta, toata lumea arata cu degetul spre parinti, mai ales cei care habar nu au " cu ce se mananca cresterea unui copil ", ca sa nu mai vorbim de conceperea acestora ( vizeaza femeile ).
Pur si simplu, am ajuns sa ma cert cu femeile, asazisele prietene sau cunostinte, care au depasit varsta de 30 de ani, care habar nu au ce-nseamna copii fiindca nu vor sa-si rupa....nascandu-i, care nu vor sa se ingrase la sarcina, ori sa spele scutece murdare sau sa se trezeasca noaptea, care nu se marita caci " au tabieturi " si nu au chef sa " slugareasca barbatul ", care le apuca mizeria de nas in jurul lor de cata lene le curge pe ochii fardati strident, dar care arata cu degetul spre mamele ce " nu stiu sa-si educe copii " .
Copilul meu a inceput sa minta, asa subtil, usor si cu inteles . El spune ca " glumeste ", iar eu ii atrag atentia ca nu este frumos, ca poate afecta relatia cu cei din jur fiindca risca sa nu mai fie crezut cand spune adevarul, incerc sa-i explic dupa putinta mea despre acest fenomen. Nu stiu de unde a invatat sa strecoare cate o minciuna, nici nu stiu sigur in ce mod percepe acesta minciuna, nu a vazut in casa la mine minciuna, ea nu-si are rostul, este infima...cu toate acestea, copilul meu experimenteaza fenomenul uneori . Probabil capteaza mici trasaturi de comportament din mediul colectiv, probabil din instinct apeleaza si la acest tertip considerandu-l folositor, probabil pentru el chiar reprezinta o gluma, proasta, bine-nteles ( ii atrag atentia ca nu este gluma, sau ca nu este deloc o gluma buna), nu stiu, dar un lucru este clar, uneori, unele lucruri chiar nu tin de educatie. Am observat ca inca nu asociaza minciuna cu teama, mai degraba o foloseste fara sens si fara acoperire .
Copii au si propria lor personalitate, se manifesta si in functie de anumiti factori sociali, genetici, chiar si alimentari , dar si de educatie, insa, nu doar de educatie.

Last edited by ory; 17.02.2011 at 17:49:49.
Reply With Quote