View Single Post
Vechi 16.02.2011, 23:49:26
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lescamona Vezi mesajul
Normal ca exista motive ca cele cu trompa mai scurta sa dispara, ele nu mai au acces la nectarul din orhidee.
Și cum îți explici că nu au dispărut milioane de ani sau că alte specii cu trompa mai scurtă nu a dispărut? Înțelege că eu nu neg selecția naturală ci exagerarea importanței ei pentru a susține teoria evoluției. Presupunând că teoria evoluției nu ar fi apărut, nu s-ar fi bătut atât tamtam pe subiectul selecției naturale.

Citat:
Sorry, nu pot lua in calcul existenta lui Brahma, Thor, Manitou, Zeus, Quetzalcóatl sau a celorlalte zeci de mii de zei.
Ți-am mai zis că nu contează cum îl denumești. El este Ființa adevărată, Principiul existenței. Ia supranaturalul în calcul și atunci o să înțelegi și ce este Dumnezeu.

Citat:
Cu siguranta ca in trecut majoritatea nou nascutilor cu intoleranta mureau din cauza diareei cronice si a faptului ca nu erau pregatiti sa se hraneasca cu un alt aliment. In zilele noastre exista formule speciale de lapte pentru acesti nou nascuti si mai exista si lapte sau produse lactate in care lactoza este dezactivata.
Mai multe detalii despre lactoza si mutatia care a facut-o digerabila ai si aici.
http://www.ntanet.net/milk-consumption.pdf
Cu copiii, nu te cred până nu aduci o dovadă, un articol, ceva.

Articolul din linkul recomandat face doar o corelație istorică între toleranța la lactoză și zonele unde se consumă mai mult lapte. Nu spune nimic de mutație.

Oricum, nu știu ce vrei să dovedești tu cu asta. Că s-ar produce mutații în urma consumului de lapte? Trebuie să explici cum s-a întâmplat asta din punct de vedere al mutațiilor genetice oarbe. Când au apărut primii oameni cu astfel de mutații (dacă chiar e posibil ca o astfel de mutație să se manifesteze la mai mulți oameni) și cum au ajuns cei cu mutația să-i domine pe cei fără. Și oricum, adaptarea la o substanță nu probează evoluția, nici mutațiile benefice. Este iarăși argumentul circular: evoluția trebuie să existe pentru animalele evoluează. Tu nu trebuie să dovedești că evoluează, ci că natura are mijloacele de a face asta prin forțe proprii. Fiindcă altfel trebuie să apelăm la un Creator inteligent ca să explicăm lucrul respectiv.

Citat:
Chiar este un avantaj pentru pinguinii cu aripile lor atrofiate dar specializate pentru innot, ca si pentru o multime de alte pasari terestre.
O fi avantaj, dar tu trebuie să probezi cum s-a ajuns de la animalele monocelulare, cu câteva mii de gene, la om care are 200.000 gene. Adică cum a apărut îmbogățirea cu informație complexă și ordonată din mutații întâmplătoare în codul genetic.

Că se pierde informație, ca în cazul pinguinului, e mai acceptabil, dar că se câștigă - nu.

Citat:
Sper ca intelegi ca toata propaganda asta ID nu are nici o legatura cu IHWH, nici nu Biblia sau cu perceptele ei, ci e pur si simplu un argument din ignoranta de genul "Eu nu stiu cum au aparut toate astea si nici nu-mi pot imagina cum, asa ca [insert your god hier] le-a facut."
Sunt sute de biologi și alți oameni de știință care descriu pe baza datelor științifice de ce evoluția nu poate să aibă loc în mod natural și care sunt erorile logice și științifice ale evoluționiștilor. Ai putea să arunci o privire pe niște situri ca:

http://creationwiki.org/Main_Page
http://www.answersingenesis.org/
http://www.icr.org

și multe altele. Eu mi-am făcut unele păreri pe baza a ceea ce am citit și le-am expus aici. Nu cred orbește tot ce citesc ci caut să fiu cât mai obiectiv și să văd argumentele ambelor părți. Ceea ce mă interesează este adevărul.

Pe tine ce te preocupă, adevărul sau susținerea evoluționismului în mod fundamentalist? Ești deschisă ideii de Dumnezeu sau o respingi categoric? Dacă o respingi, pe baza căror raționamente faci asta?

Last edited by Traditie1; 17.02.2011 at 00:36:18.
Reply With Quote