Citat:
În prealabil postat de Lescamona
1. Exista un singur lucru pe care toti ateii il au in comun acesta este lipsa credintei in zei.
2. Majoritatea ateilor sunt rationalisti dar am cunoscut si atei irationali, care cred in spirite, vraji sau diverse conspiratii la moda.
|
Dacă
lipsa credinței în zei înseamnă raționalism și
există și atei iraționaliști sunt două premise acceptate ca stare de fapt, atunci concluzia simplă: ateii pot fi raționali și iraționali. Deci, ateii nu au un punct comun universal acceptat, așadar, nu putem vorbi despre ateism la modul general. Există, prin urmare, atei și atei.
Pe de altă parte, creștinii sunt tributari aceleași idei întru Dumnezeu și tot ce derivă din aceasta (au un "fir roșu" de care se țin).
Creștinii îl au pe Dumnezeu! Ateii se au pe sine înșiși. Creștinii se închină, ateii își afirmă superioritatea față de oricine, Dumnezeu fiind sau om... Ei nu pot fi de acord cu nimeni, fiindcă propria individualitate este singurul dumnezeu autentic în care cred, chiar dacă proclamă logica și raționalitatea ca stare de fapt, în fapt, sinonimă cu supremul ego-dumnezeu. Se închină unor idei abstracte, unei logici circumscrise finit dar care încearcă să acopere infinitul.
C' est ça!
P.S.1. Nu există formule care să asigure universalitatea existenței în afara lui Dumnezeu. Infinitul e infinit și nu multiplu de infinit (1, 2 sau 3 infinituri), de aceea, paradoxuri în logică și matematică....
P.S.2. Despre ateii
"care cred in spirite, vraji sau diverse conspiratii la moda.", mi-e milă...