View Single Post
  #9  
Vechi 16.02.2011, 11:05:56
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 657
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Pe nicaieri, slab de tot... merge exact pe sistemul de gandire al lui Danut7...
Ne intrebam "de ce nu?" dar nu incercam si "de ce da?" sau "la ce foloseste?" - in legatura cu neascultarea...
Unii s-au poticnict de geneza... altii au ramas la legea veche si sabat... si tot asa... In ansamblu e prea greu de privit.

Citat:
De ce a pus Dumnezeu copacul cunoasterii si pe cel al nemuririi intr-un loc accesibil celor doi, mai ales ca El prin natura sa stia ce urma sa se intample? Tinuti o vesnicie cu ispita langa ei, era imposibil sa nu cedeze, macar din plictiseala sau curiozitate. De ce au fost pedepsiti atat de aspru, fiind niste copii din punct de vedere mental.
Imposibil? Da, la gandirea limitata a unora, respingandu-l pe Dumnezeu e clar, dar Iisus Hristos spunea "Indrazniti! Eu am biruit lumea!" Plictiseala? Curiozitate? As zice mai repede pofta si dorinta de inaltare: "De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere și vrednic de dorit, pentru că dă știință..."
1. placut la vedere si bun de mancat
2. vrednic de dorit pentru ca da stiinta

Citat:
...au fost Adam si Eva parintii umanitatii (este posibil oare din punct de vedere stiintific?), de ce a existat un diavol in momentul creatiei (intrebare la care religia nu a putut raspunde pana in prezent) si, mai ales, de ce divinul a interzis Cunoasterea omului?
Probleme de intelegere a succesiunii lucrurilor: Diavolul exista in momentul creatiei omului, dar nu a fost creat diavol. Autorul probabil vrea sa spuna in paranteza subliniata ca nu e de acord ca invatatura despre aparitia diavolului. Nu a interzis cunoasterea, ci a interzis cunoasterea raului. Desigur fraza de mai sus ne arata si scepticismul in priviinta lui Dumnezeu si a creatiei, odata cu aceasta nici nu poti intelege mecanismele prin care a trecut creatia.

Citat:
Si, pana la urma, ce este rau in a vrea sa fii ca Dumnezeu? Asemeni lui, cum ne recomanda in atatea locuri Scripturile. Si Lucifer a vrut sa fie asemeni lui. Se pare ca istoria se repeta. Si el a fost alunga din Rai precum Omul din Gradina Edenului.
Sa fi ca Dumnezeu dar nu fara Dumnezeu (cred ca cineva deja a dat replica asta), asa cum DUmnezeu intotdeauna vorbeste la plural "Sa facem om dupa...", in acest plural putea fi inclus si omul. Lucifer nu a vrus sa fie ca si Dumnezeu ci a spus ca isi va sui scaunul mai sus, apoi pe om nu mai putea sa-l ispiteasca cu aceeasi idee, ca va fi mai presus de Dumnezeu, ci la fel. Nu avea nevoie de un concurent pentru locul la care aspira el, ci de o sluga.

Citat:
Ipotetic, probabil Adam a vrut sa cunoasca adevarata Lumina, sa fie asemeni zeului, sa cunoasca. Stim cu totii ca elevii si-au intrecut adeseori mentorii.Un zeu prea gelos, prea exigent in a-si impartasi cunostintele cu propria “creatie”. Uneori creatia ajunge sa intreaca Creatorul.
In sfarsit arama se da pe fata... deci totusi aspiram sa intrecem creatorul... Inseamna ca deja nu-L mai cunoastem/recunoastem de creator daca deja credem ca putem fi mai mult. IMPOSIBIL!

Citat:
Cum pot crede azi intr-un pacat transmis peste mii de generatii? Cum pot crede azi intr-un pacat transmis indirect, habitual de care nu sunt vinovat? De care nu ma simt vinovat? Cum pot fi inca un “fiu al maniei”? (Ef 2,3)
Citatul anterior ne arata cum: inca vrem/credem ca putem fi mai mari decat creatorul.
__________________
"În zadar se numește creștin acela, care nu are dovadă sensibilă că Harul lui Dumnezeu sălășluiește în el" - Sf. Simeon Noul Teolog
Reply With Quote