Citat:
În prealabil postat de anna21
Plus ca un copil de mic observa ca tatal nu merge la biserica (nici bunicii, nici unchiul.. tot neamul) si se intreaba de ce. Foarte greu sa aduci explicatii echilibrate care sa nu loveasca imaginea celorlalti membrii ai familiei.
|
Când va veni această întrebare, spuneți-le adevărul: credința este un dar de la Dumnezeu. El face mereu primul pas. Chiar și când spunem "am să mă rog Spiritului Sfânt să-mi dea și mie darul acesta al credinței", în realitate Spiritul Sfânt ne-a trimis această dorință de a ne ruga. Dorința de a ține post, tot de la El vine. El ne ajută și să nu cădem și ne întărește această voință, umplându-ne de bucurie deși mâncăm grisine înconjurați de fripturi. "În El este și voința, și putința" au spus părinții dinaintea noastră.
Marele meu noroc este că soția mea, deși este atee și anticlericală, nu face parte din soiul acela militant, atât de prezent și pe acest forum. Ea nu și-a propus să mă elibereze din ghearele credinței și obscurantismului religios, nici nu-mi face urât că fumez opiul pentru popor. La rândul meu, nu o bat la cap, doar mă rog uneori pentru convertirea ei. Desigur că aș fi preferat să am lângă mine o soție cu credință în Dumnezeu, dar ce am făcut ca să merit asemenea zestre de preț ?