Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Găsim și din alte surse. Exemplu povestirea potopului găsită la popoare total izolate de grupul euro-asiatic. Știți ce este cu adevărat interesant? Faptul că se arată neîncredere în fapte transmise din generație în generație, deși acestea sunt raportate de Biblie; în schimb se acordă tot creditul unor basme ale Sfintei Tradiții ce nu apar de fel în Scriptură!
|
Asta cu potopul da, dar ce legatura are cu ceva fictiva ca ziua de odihna inainte de Moise. Asta pe tot globul si in toata istoria (ca am aratat cum era la babilonieni si la egipteni) nu pare, doar la adventisti, care nici macar nu sunt un popor vechi, aparand de vreo 150 de ani.
Citat:
Urâtă suspiciune! Ce vreți să insinuați, că Dumnezeu l-ar fi mințit pe Adam?
|
De ce sa-l minta, unde scrie ca i-ar fi spus, ca sa-l minta. Ca el apare doar in ziua a sasea, nu avea cum sa stie de la sine.
Citat:
Domnule, nu înțelegi că evreii nu aveau ceasuri electronice, ei se ghidau după apusul soarelui în calcularea zilei!? Totuși, pentru liniștea dumitale, "decalajul" acela a fost recuperat (4 Regi 20,10-11
|
Cum am mai spus, ei nu aveau, dar se pare ca adventistii dupa asta se ghideaza. Deci ziua de sabat trebuie sa fie exact aceea din creatie altfel nu se mantuie. O fi recuperta, dar a recuperat acelasi inteval de timp? Ce insemna 10 liniute? Mi-e teama ca tot a mai ramas ceva si adventistii nu respecta exact ziua creatiei. :)
Uitati, alta problema: ce fac eschimosii, la unii e zi lase luni. :)