Subiect: Avortul in BC
View Single Post
  #1  
Vechi 15.02.2011, 14:32:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.666
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Anticonceptionalele cele mai comune (clasa: "contraceptive orale combinate") actioneaza prin trei mecanisme:
1) mecanismul principal este cel de inhibare a ovulației
2) prin atrofierea (subțierea) mucoasei uterine, făcând ca embrionul să moară prin insuficientă alimentare
3) prin îngroșarea și modificarea mucusului cervical, ceea ce creeaza o bariera in calea spermiilor.
Problema este ca primul mecanism are o rata de esec care se situeaza in jur de 5 %. Deci, cam in 5 % din cazuri, ovulatia are loc, iar uneori poate avea loc si fecundația și celula ou începe să se dividă și să devină embrion. Dar nu găsește loc bun să nideze (să se cuibărească), moare și este eliminată.

Contraceptivele combinate pot fi luate si in doze mai mari dupa actul sexual presupus fertil, caz in care al doilea mecanism descris devine cel principal. Pe acest lucru se bazează produsul "Postinor".

Medicamentele avortive (Mifepristona) pot actiona conducand la avort pana in luna a 2-a inclusiv, apoi, in luna a 3-a, rata lor de succes scade. Nu au primit aprobare în România și în multe alte țări, nu din motive etice referitoare la copil, ci din observațiile asupra morbidității și mortalității materne cu care sunt asociate.

O succintă prezentare a celor mai obișnuite metode contraceptive am făcut aici: http://www.doctordragomir.ro/articol_contraceptie.htm

M.D.
supraspecializare în Planificare Familială
Cineva a publicat mai demult pe forum un stiu (scris de un crestin care era impotriva avortului si a pilulelor abortive) in care arata ca pretinsul efect de subtiere a mucoasei uterine, care ar duce la un risc mai mare de impiedicare a nidarii zigotului (ceea ce numiti aici 'riscul de a muri de subalimentare', daca nu ma insel), nu este de loc demonstrat. Este chiar mai probabil sa nu aiba loc. O sa caut linkul. Si nu este o inventie, i-am scris doctorului respectiv cerand precizari si am primit si un raspuns competent.
Nu a fost studiat de ajuns (este si greu de altfel). Ddar nu au fost studiate nici efectele sportului asupra nidarii, de ex..
Este mai degraba, probabil, o inventie de marketing.
Cunosc mai multe persoane care au ramas insarcinate impediat dupa incetarea pilulei, in luna care a urmat.. Si daca uiti una singura, deja risti o sarcina, deci...

Toata campania asta crestina impotriva anticonceptionalelor obisnuite ca ar fi tot abortive mi se pare absurda, taierea firului in patru.
Daca nu iei anticonceptionale si duci o viata sexuala normala risti mai mult sa nu ti se nideze un ovul fecundat...
__________________
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii)
Reply With Quote