Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron
Etnobotanicele nu pot fi scoase cu totul in afara legii pentru simplul fapt ca nu avem o definitie stabila pentru substantele acoperite de aceasta denumire.
Azi guvernul pune pe lista neagra 20 de substante, maine apar alte 100. Iar legea nu poate fi neclara, trebuie sa mentioneze exact care substante sunt legale si care nu.
Singura sansa este legalizarea cannabisului. In felul asta cei doritori de senzatii vor avea ocazia sa bage in ei ceva care nu dauneaza sanatatii, ceva care poate fi controlat.
|
Daca ar vrea cu adevarat sa le interzica ar gasi o cale.
Le includ intr-o denumire generica: psihotrope, halucinogene etc.
Exista cai. Vointa nu stiu daca este.
Eu nu sunt de acord cu legalizarea a niciuneia din aceste produse, canabis, cum spui tu sau altele, marihuana, nu le stiu.....
Sa se utilizeze in scopuri medicale, sub regim foarte strict. Asa cum era inainte de 1989, exista si atunci morfina, sau nu mai stiu ce alte medicamente fabricate din astfel de plante, dar aveau un regim foarte strict.
Parintele Bartolomeu Anania, cu "fiecare ocazie prin care se întâlnea cu mulțimea era o ocazie pentru o lecție, dar nu una de dogmatică, ci una de viață trăită cu simțire și credință. Era necruțător cu conducătorii, dar și cu preoții, însă înțelegător cu cei tineri. De câte ori era în public, se adresa celor tineri într-un capitol special din predica sa. Trăiți-vă tinerețea, e a voastră și trebuie s-o trăiți înainte de a fi prea târziu! Îi îndemna apoi să se ferească de primejdiile tinereții și să-și păstreze sănătatea sufletului.
Din orice viciu și credință rea este o cale de întoarcere, o singură cale greșită nu are drum de întors: consumul de droguri, spunea el de câte ori se adresa tineretului." citez din Adevarul de Cluj, dar am auzit aceste predici cu urechile mele.