Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Deși e un termen de proveniență persană, admit că definește un element al creștinismului și al iudaismului (versiunea LXX).
|
Si daca nu admiteati dvs., se schimba ceva in realitatea obiectiva ?
Citat:
Cred în ambele, cu o mică-mare diferență față de dumneavoastră: ambele locații sunt goale deocamdată. Din același motiv: Hristos încă n-a revenit. Când revine îi duce în locașurile pregătite pe cei drepți (Ioan 14,3) și-i distruge în foc pe cei nedrepți (Apoc.19,20).
|
Ca si mai sus, existenta unei realitati nu depinde de credinta dvs. Daca dvs. nu puteti concepe ca exista viata dupa moartea trupului pana la venirea lui Hristos, si ca nu exista si o judecata particulara pana la cea generala, nu inseamna ca nu exista.
Indestructibilitatea esentei persoanei umane, adica a sufletului, fost marturisita de unii, experimentata de altii... si asa cum dvs. veti nega acele marturisiri si experimente, tot asa si eu voi nega afirmatia dvs. ca acele locuri sunt goale. Pe acelasi principiu pe care il aplicati : e valabil doar ce admit eu ca este.
Citat:
Dacă îngerii căzuți deja sunt în chinuri în "Iad", credeți că le mai arde (  , ce sugestiv sună!) să-i ispitească pe oameni?
|
Am zis eu ca ingerii cazuti sunt incuiati deja in iad ? Acolo doar se distreaza vazand chinurile sufletelor care au ajuns acolo. Si de aceea cauta diavolii cat mai multe suflete pentru iad: ca sa nu ramana ei singuri acolo.