View Single Post
Vechi 15.02.2011, 12:48:42
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria. Vezi mesajul
asta am zis si eu, nu-mi place cand rasuciti ceea ce zic. Selectia nat. n-ar mai avea ce sa selecteze daca n-ar fi mutatiile aleatore, deci depinde numai de acestea.
N-am vrut să pară că vreau să răstălmăcesc ce ai spus. Mi s-a părut că e ceva neclar și am vrut să clarific, să fiu sigur că vorbim despre același lucru.

Citat:
:)) ce-am mai ras :))
mă bucur :-)

Citat:
In primul rand, mie imi plac cele cu ciocolata, deci ar fi o specie pe cale de extinctie.
si e interesanta analogia, nu intri in patiserie si gandesti, hmm, au aparut din nimic, aleator, ci e clar ca le-a facut cineva, cu-n scop.
Da, știu că la capitolul ăsta analogia se oprește. În primul rând pentru că amandinele nu se reproduc, așa cum am spus mai devreme.

Amandinele au fost făcute de cineva, dar ființele vii sunt rezultatul procreări. Pe românește „le-a făcut mama lor” :D

Citat:
Dar cand vezi atatea plante si animale de 1000 de ori mai interesante decat o prajitura amarata, d c nu e clar ca Cineva le-a creat, si n-au aparut din nimic?
Pentru că acel creator nu este necesar în ecuația aparițiilor speciilor. Odată ce ai viață puterea de explicare a TE este suficient de mare încât creatorul să fie inutil.

Citat:
apoi prajiturile tale nu au viata, nu au organe, sange, si altele...
Da, sunt conștient de limitările analogiei mele. Dar este utilă pentru a înțelege selecția naturală. :-)

Citat:
si mai interesante sunt plantele medicinale, care au atatea propietati de vindecare, care sunt si pe alte continente, ba chiar extragem venin de la multe specii si il folosim pt vindecarea unor boli, spune-mi cum de a aparut aceata coincidenta?
Cele care nu au aceste proprietăți nu sunt interesante pentru noi.

Întrebarea „de ce?” poate fi interpretată în două sensuri, unul cauzal (care este cauza care a dus la) și unul teleologic (care este scopul acțiunii).

Tu ai tendința să răspunzi teleologic și consideri că e cu scopul dat de Dumnezeu. Eu am tendința să răspund cauzal și răspunsul este „prin intermediul selecției naturale și identificarea ulterioară de oameni a plantelor cu acele proprietăți”.

Nu e o coincidență, e o consecință a faptului că biochimia e tot aceeași la bază, iar dacă nu ar fi existat acele plante nu am fi avut despre ce plante să vorbim.

Citat:
nu ti se pare cel putin interesant cum de evolua o planta astfel in cat sa vindece o anumita afectiune? si ma refer la boli, nu plante ca mancare.
Este interesant, dar dacă nu ar fi, nu am lua în considerare această posibilitate ca o posibilitate reală și nu am avea despre ce vorbi :-) .

Cu alte cuvinte, dacă nu ar fi fost șirul de evenimente care a dus la starea actuală așa cum a fost și noi nu am mai fi fost, nu ar mai fi avut cine să discute despre asta.
Reply With Quote