Citat:
În prealabil postat de Tuty2010
Exista pilule care duc la avort, dar nu anticonceptionale. Anticonceptionalele impiedica ovulatia, cel putin eu asa stiu. Daca gresesc sa ne explice un medic.
|
Anticonceptionalele cele mai comune (clasa: "contraceptive orale combinate") actioneaza prin trei mecanisme:
1) mecanismul principal este cel de inhibare a ovulației
2) prin atrofierea (subțierea) mucoasei uterine, făcând ca embrionul să moară prin insuficientă alimentare
3) prin îngroșarea și modificarea mucusului cervical, ceea ce creeaza o bariera in calea spermiilor.
Problema este ca primul mecanism are o rata de esec care se situeaza in jur de 5 %. Deci, cam in 5 % din cazuri, ovulatia are loc, iar uneori poate avea loc si fecundația și celula ou începe să se dividă și să devină embrion. Dar nu găsește loc bun să nideze (să se cuibărească), moare și este eliminată.
Contraceptivele combinate pot fi luate si in doze mai mari dupa actul sexual presupus fertil, caz in care al doilea mecanism descris devine cel principal. Pe acest lucru se bazează produsul "Postinor".
Medicamentele avortive (Mifepristona) pot actiona conducand la avort pana in luna a 2-a inclusiv, apoi, in luna a 3-a, rata lor de succes scade. Nu au primit aprobare în România și în multe alte țări, nu din motive etice referitoare la copil, ci din observațiile asupra morbidității și mortalității materne cu care sunt asociate.
O succintă prezentare a celor mai obișnuite metode contraceptive am făcut aici:
http://www.doctordragomir.ro/articol_contraceptie.htm
M.D.
supraspecializare în Planificare Familială