View Single Post
Vechi 28.06.2007, 20:43:16
Sebastiana Sebastiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Ory,de ce vezi intotdeauna numai lucrurile urate,si nu si pe cele frumoase?,de ce nu vezi cealalalta jumatate a paharului,cea frumoasa iar nu cea urata?,si eu am cunostinte si prietene printre maici,da,nu te contrazic,e foarte greu e destul de dificil,dar daca ar fi totul asa de usor ar fi pline manastirile de monahi si monahii,tot ce e frumos e si greu cum a zis si Ispita_ta amintind de ceea ce i-a zis ei un monah,si sunt de asemenea,multi chemati,putini alesi".Si inca ceva,daca la noi se mai intampla,din pacate,sa vezi peste tot numai lucruri rele,este nu ca ele intr-adevar nu ar exista,dar incearca sa vezi lucrurile frumoase,sa iti faci tu propria-ti viata facand abstractie de rautatile altora si de lucrurile cele rele, sa fii tu altfel,dand tu un exemplu altora,incearca sa schimbi pe altii gandind tu pozitiv,merita,fiind optimista,iar nu fiind negativista sau pesimista,caci nu asa se merita sa ne ducem crucea si asa destul de grea,dar nu mai grea decat a calugarilor care si mai mare plata vor avea,si la fel de bine vor fi incununati si rasplatiti cu multe daruri.Eu cunosc maici care nu au plecat si nici nu au de gand sa renunte la vocatia lor monahala,tocmai pt.ca au adevarata chemare,sper sa nu am nefericirea sa cunosc maici care renunta la crucea pe care si-au asumat-o depunand juramintele pt. cele 3 voturi monahale.Si-au luat un angajament pe care vor sa si-l respecte pana la sfarsitul vietii lor.Unele au studii superioare,altele nu,dar in fata Lui Dumnezeu conteaza sufletul lor curat,dedicarea lor cu trup si suflet intrutotul.Cat despre japonezi eu nu ii invidiez,caci ei nu au religia noastra ortodoxa,dar nici nu contest faptul ca ei nu s-ar putea mantui,intrucat ar insemna sa gandesc limitat si sa fiu marginita,asa ca nu cred ca ei si altii f.buni la suflet nu ar avea o sansa de mantuire pt.faptele lor mantuitoare,dar asta nu mai stiu eu,si nu ma priveste pe mine,desigur ci pe Altcineva,de acolo de Sus.
Reply With Quote