phialex,ai dreptate cu efectele pozitive pe care le-ar avea daca ne-am axa mai mult pe deplasarea cu biciclete decat pe masini(chiar daca eu sunt pe punctul de a-mi lua masina,stii...dorinta barbatului).
Eu am in Japonia bicicleta mea,ori de cate ori merg acolo mi=o iau in primire si n-o las pana ce plec inapoi in tara.Acolo merg foarte mult cu bicicleta,si foarte rapid,chiar daca pe strada sunt piste speciale pentru biciclisti,dar pe trotuare,nici pomeneala(vorbesc de Tokyo).Trotuarele lor sunt foarte inguste,nu poti merge pe strada cu cineva,si sa vorbesti,trebuie sa stai in sir indian,fiindca va veni cu siguranta o bicicleta din spate,deci e cam aiurea in acest sens,iar la ei este interzis sa mergi cu bicicleta pe strada,culoarul special este doar la semafor.Si uite-asa trebuie sa devii expert in mersul cu bicicleta ca sa faci fata trotuarelor stramte,altfel risti sa ranesti oamenii care,oricum nu se prea feresc fiindca ai cred pe toti "experti",eu am invatat foarte bine.Oricum,ajuta si pentru organism mersul cu bicicleta,foarte mult,mai ales in cazurile de activitati sedentare.Datorita traficului infernal cu autoturismul asiaticii au adoptat mersul cu bicicleta,si scuza-ma,ei nu duc lipsa de parcari ca la noi.Foarte des se-ntalnesc pe strada biciclisti in costume,la crevata,si nu este nici un lucru iesit din comun,sau femei cu trei copii pe bicicleta,doi in cos si unul in spinare.
Dar am vorbit destul de biciclete,mi-ar placea sa pot folosi si una aici,dar romanii nu au deprinderea de-a da prioritate sau de-a se feri de bicicleta,iar trotoarele nu sunt denivelate pentru a putea fi trecute fara oprire si cu usurinta,deci mai este cale lunga pana la aceasta prioritate.Am vorbit prea mult de biciclete,scuze!
Acum sa trec la partea cu poluarea,m-a facut sa rad cine a spus ca "soacra polueaza mai putin decat combinatul",asa este,dar soacra mea este mama numai de baieti si nu prea stie sa se apropie de fete(femei),si datorita diferentei de trai la tara in functie de cel la oras,ajungem uneori la neintelegeri,ca sa nu mai spun ca satul este mama vinului,si majoritatea barbatilor de-acolo s-au dus pe la 50 de ani datorita acestui viciu,inclusiv socrul meu.Fapt care este foarte la-ndemana soacrei mele,si anume;"bea un pahar de vin ca e bun!",adica si dimineata,si dupa-masa si seara,si rachiu ca e;"sanatate curata",si nu-mi place deloc acest gen de indemnuri.Oricum,eu ma gandesc,dar parca nu ma trage sa merg in sanul familiei lui,fiindca am si avut un gen de dispute care s-au soldat cu marginalizarea mea(asta mai demult),mi-am dat seama cum gandesc ei,si nu-i condamn,dar stiu ca suntem diferiti,iar ei vor o viata(a noastra)din care sa faca parte permanent.
Oricum,am sa vad ce voi face,am sa calculez lucrurile in asa masura incat sa fie cat mai favorabil,pentru sanatatea si cadrul material al familiei mele,cadru cat de cat decent.
|