Citat:
În prealabil postat de Danut7
nu inteleg cum asta e mandrie... nu ai considera un lucru bun ca, copiii tai sa isi doreasca sa fie ca tine?
|
Bine, nu e cazul de comparare.
Da, dar mai ales sa asculte de mine, ca le vreau binele. Daca ei ma vad ca aprind aragazul, eu le zic sa nu umble pentru ca nu se descurca si este periculos, le interzic categoric, le dau voie sa se joace cu ce vor ei, mai putin cu gazul , insa ei nu ma asculta, se lasa ispititi de flacara facuta si umbla la aragaz si asa are loc o nenorocire. Daca i-am indepartat inseamna ca nu i-am iubit?
Mandria este opusul smereniei, ori esti mandru, ori smerit. Ce i-a promis diavolul? Ca vor fi asemeni lui Dumnezeu "Nu, nu veti muri, Dar Dumnezeu stie ca in ziua in care veti manca din el vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul." (Facerea 3: 4-5). Nu uita ca au fost avertizati ca daca vor manca, vor muri.
Ei nu au cerut iertare, nu s-au smerit cand le-a fost descoperit pacatul, au dat vina unul pe altul.
Citat:
asta da... a fost neascultare.
|
Consecinta pacatului este moartea.
Citat:
sa zicem ca a fost si din zavistia si amagirea diavolului, hai sa le punem si pe astea
|
Parca suntem la pariuri. Sunt in Biblie informatiile.
Citat:
Ce a fost aceasta cunoastere a binelui si raului? De ce a fost interzisa?De ce a fost oprita de Dumnezeu?Ce a fost pomul cunostintei?Si de ce sa nu cunoastem?Pana la urma de ce exista pomul acela in gradina Edenului?Care a fost scopul lui?
|
Pai Dumnezeu nu l-a facut pe om sa fie robul pacatului. Ei nu au ascultat din cauza ca voiau sa fie ca Dumnezeu, chiar este un pasaj: "Si a zis Domnul Dumnezeu: Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. Si acum sa nu cumva sa-si intinda mana si sa ia rodul din pomul vietii, sa manance si sa traiasca in veci..."
Pai ei puteau face orice, doar sa nu manance dintr-un pom.
Pomul vietii implica consecinte mult mai grave.