View Single Post
Vechi 14.02.2011, 20:10:00
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nu vreau sa contrazic, dar ideea nu este sa faci mai multe decat fariseul, ci sa faci de face fariseul, dar bine. Asa de ce sa nu postim dublu decat fariseul? Daca te uiti in Sf. Scriptura ai sa vezi ca Domnul Iisus nu este impotriva faptului ca fariseii tineau legea cu amanuntime, El Insusi spunand ca nu a venit sa schimbe legea sau prorocii, ci fiindca o faceau cu ipocrizie, superficialitate, si fara a asculta de Dumnezeu, ci de regula.
Am zis ca pe langa multe altele. Ceea ce era important in cazul de fata era cu ziua de post, si normal ca nu ca fariseul. Eu am dat explicatia lui....

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nefiind casatorita, nu imi place sa intru in discutiile acestea, dar... sa nu vii la biserica duminica daca ai facut dragoste cu sotul/sotia sambata....nu am mai auzit. Sau sa ceri dezlegare -- destul de penibil, cum anume te exprimi pentru asa ceva? Sigur, poate sa nu te impartasesti, de asta am auzit, dar nici macar sa nu vii la biserica? In cele 10 porunci spune sa tii ziua Domnului sfanta, prin asta noi intelegand ca trebuie sa participam la Sf. Liturghie. Dar nu spune sa nu faci dragoste sambata. Sigur, sa nu savarsesti adulter, dar e cu totul altceva. Adica faci dragoste si ai scapat de obligatia de a merge la biserica?? :D Sau si mai bine, vii, dar stai afara la aer curat si racoros si in bataia adierii de vant, nu inauntru unde vara sunt 40 de grade si inghesuiala. Sweet! :D
Eu am citit recent cazul unei femei care nu putea sa mearga duminica la biserica pentru ca barbatul venea beat acasa sambata si dorea sa faca dragoste cu ea, desi a incercat sa ii vorbeasca, trebuia sa se supuna lui. Asa ca a mers la preot si i-a cerut un sfat, iar el i-a dat dezlegare sa vina la biserica, nu inainte sa se spele si sa faca pentru o perioada de timp rugaciuni pentru ca sotul sa scape de patima asta.
Mergi de dimineata tare, stai si astepti preotul sau rogi pe cineva sa-l cheme afara si ii zici, ca na, e duhovnic. Totusi, nu e nimic pacatos intr-o impreunare, atat timp cat se face in scopul procrearii, insa " Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea" ma nelamureste.
Pai nu ai scapat de obligatie, dar stai afara si nu te atingi de nimic sfintit. Eu stiu asa de foarte mult timp.