Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria.
dar tu vorbesti de lucruri diferite, eu ziceam de evolutionism, de terorii fanteziste nedemostrate, nu de masini, industrie, etc, sunt lucruri comple diferite... Asta faci tu, confunzi lucrurile...
si la faza cu "milioane de oameni de stiinta" am ras un pic..
|
În urmă cu ceva timp creaționiștii și-au propus să strângă o listă cu „oameni de știință care se îndoiesc de evoluție”.
Răspunsul la mișto al oamenilor de știința a fost crearea Poiectului Steve, un proiect care își propune să adune o listă cu oameni de știință cu numele Steve (sau derivate) care consideră că TE este corectă. În prezent există 1155 de oameni de știință care corespund criteriului și care s-au înscris pe această listă:
http://ncse.com/taking-action/project-steve
http://ncse.com/taking-action/project-steve-faq
Citez:
Who circulates these statements denouncing evolution?
These statements are circulated by the three most important antievolution organizations in the United States, among others: the Discovery Institute's Center for Science and Culture, the Institute for Creation Research, and Answers in Genesis. For their statements or lists of scientists, see the web sites of the DI, the ICR, and AiG.
După o examinare fugitivă, în lista DI sunt 47, linkul de la IRC e mort și am găsit pagina
asta unde sunt 15+încă vreo 5 , iar în lista AiG par a fi după o numărare superficială 195. Nu am verificat dacă-s suprapuneri de nume, dar nu m-ar surprinde.
În total, presupunând că nu-s suprapuneri avem, cu generozitate, 270 de oameni de știință care nu-s de acord cu evoluția. Pe partea cealaltă numai oameni de știință cu numele Steve sunt de 4 ori mai mulți.
Și să nu uităm că în acele liste creaționiste apar mulți ingineri în mecanică, psiholingviști, ingineri în electrică, ingineri în calculatoare etc., deci oameni care nu-s experți în domeniul biologiei, geologiei, paleontologiei, șamd, deci cei care chiar sunt pe propria expertiză sunt și mai puțini.
(Da, „milioane” e probabil puțin exagerat. Probabil sunt în total oameni de știință undeva la câteva milioane, poate. De-a lungul timpului, sigur sunt zeci de milioane.)
Citat:
chestiile astea le scoti din burta?
|
There are approximately 38,000 Christian denominations in the world. This statistic takes into consideration cultural distinctions of denominations in different countries.
World Christian Encyclopedia (2001)
http://christianity.about.com/od/den...today.htm?rd=1
Citat:
În prealabil postat de konijiro
Si daca discutam despre crestinism, nu mi se pare deloc deplasat sa il judecam asa cum facem cu alte doctrine, dogme sau metode: dupa rezultate.
|
Până la urmă și Cristos a spus că așa se judecă corect, după rezultate matei 7:15-20 :
Citat:
15. Paziti-va de prorocii mincinosi! Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori.
16. Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
17. Tot asa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rau face roade rele.
18. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rau nu poate face roade bune.
19. Orice pom care nu face roade bune este taiat si aruncat in foc.
20. Asa ca, dupa roadele lor ii veti cunoaste.
|