View Single Post
Vechi 14.02.2011, 17:17:11
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Eu pun in discutie doar cazul simplu al oamenilor care habar nu au de crestinism. Pentru ca, fara doar si poate, sunt destui. Si au fost nenumarati oameni la care nu a ajuns credinta ortodoxa, singura adevarata.

Insa putem in continuare sa ne punem problema de mai sus: este botezul o conditie de mantuire fara de care nu se poate mantui cineva? Mentionez inca o data ca vorbim numai despre oamenii nascuti dupa intemeierea Bisericii.
Uite, am intrebat un preot care mi-a zis ca cei care inca nu au primit "buna veste a botezului" si nici nu au fost botezati si au murit, au murit sub legea veche. Botezul a fost o conditie de mantuire din momentul in care a ajuns si la ei.
Odata ce Iisus Hristos a zis " Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura. / Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (Marcu 16: 15-16), nu cred ca a fost cineva "neanuntat".