Subiect: Intrebare
View Single Post
Vechi 14.02.2011, 16:09:22
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Din tot ce ați menționat un singur lucru este grav: beția, care este păcat grav. Că merge la chefuri și se distrează, nu e lucru rău: de unde imaginea asta că un creștin ar trebui să fie mereu constipat ? Biblia relatează despre cel puțin două ipostaze în care Mântuitorul a luat parte la petreceri: nunta din Cana și un ospăț cu fariseii. Așa vă închipuiți că era Domnul nostru în timpul misiunii Sale pe pământ: mereu încruntat și repede înfierător al veseliei ? Ca Domnul trebuie să fie toți cei ce își spun "creștini", și, cu precădere, monahii. Acest lucru îmi amintește de două personaje literare: călugărul Ferrapont din "Frații Karamazov" și Fratele Bibliotecar din Numele Trandafirului.
Citesc si nu pot sa inteleg daca fratia ta "vorbesti" serios sau este o gluma !!! Sincer eu nu pot sa mi-L inchipui pe Mantuitorul chefuind (petrecand )!!! Oricum ai intoarce viata Lui nu prea indeamna la veselii trupesti, iar asta ti-o spune un preot destul de "liberal" (a se citi "cu mari slabiciuni").

Daca chiar ai fost serios in ceea ce ai afirmat, da-mi voie sa-ti dau un sfat: cauta-ti cat mai repede un duhovnic adevarat (poate unul ortodox ) ca esti pe gheata subtire!

Cu dragoste de Domnul si de invatatura ortodoxa (dreapta), pr. Gheorghe.

P.S. Daca-i o ironie (gluma, sa-i zicem) pe care eu n-am prins-o, iarta-ma te rog!
Reply With Quote