Citat:
|
În prealabil postat de theodor
Observ ca de la intrebarea initiala "Cum ar trebui sa fie o relatie fata-baiat" s-a ajuns la o discutie legata mai mult de educatia sexuala din punctul de vedere crestin .Nu am nimic impotriva, avem mare nevoie, noi tinerii (si astfel ma includ si eu in acea categorie de varsta de pana la 25 de ani), de asa ceva mai ales acum cand majoritatea "relatiilor" se bazeaza si pe acest fapt. A fi indragostit presupune a iubi pe o persoana, respectiv a iubi crestineste inseamna a o considera pe acea persoana sora/fratele tau, daca nu sunteti casatoriti. Pun punct acestei fraze, nu ma mai gandesc la altceva decat ce as putea face sau cum as putea sa ma comport cu sora mea. Pai sunt o multime de moduri de a-ti petrece timpul sau de a-ti demonstra dragostea si nici macar nu trebuie sa va atingeti. Ganditi-va ca viata nu e usoara pentru niciunul dintre noi, incepand cu ideea asta puteti sa va o faceti mai usoara. Va adresez o intrebare: "De cate ori ati petrecut o ora doar uitandu-va in ochii celui iubit si visand, apoi cand v-ati trezit vi s-a parut ca a trecut o clipa?". Acesta ar putea fi un punct culminant al iubirii si nici nu presupune atingere. Sper sa faceti diferente intre ceea ce am incercat sa expun in cateva cuvinte si acea amagire pe care altii o denumesc iubire si care este foarte bine definita in urmatorul citat: "Cea mai raspandita forma de patologie a conjugalitatii este acel consens prin care fiecare isi traieste alaturi de celalalt propriul egoism, dand iluzia unui "impreuna" care de fapt este alaturarea a doua monologuri. Iubire in acest caz, se traduce prin: celalalt raspunde la nevoile mele." In concluzie va doresc cat mai multe dialoguri.
|
Dar cred ca acest lucru face parte din intrebare shi cred ca este foarte important de discutat in vremurile noastre dar
inca ceva ma refeream doar la tinerii casatoritti shi legati prin cununie
IARTA-MA FRATE