Citat:
În prealabil postat de Melissa
Da, stiu, de aceea am si spus.Si mi se pare o mare prostie.
Sunt de acord cu tine.Pentru ca sunt materii unde daca nu ai talent, nu ai cum lua nota maxima (pe merit desigur,ca din burta prea multi au note maxime).Si e pacat sa-ti afecteze media generala.
|
Care din variante ți se pare mai bună, cea cu opționale (alegerea uneia dintr-un set) sau cea cu opționale?
Citat:
Sa stii ca am stat de vorba cu niste adolescenti (liceeni) despre religia la clasa.Toti fiind ortodocsi, mi-au raspuns in unanimitate ca este o tampenie, ca e inutila, ca majoritatea chiulesc de la religie si culmea, ziceau ca la ora sunt nelipsiti sectantii...:-))),care stiu sa raspunda perfect la intrebari din biblie,etc...
Deci problema nu este parerea mea sau a ta,problema sunt de fapt copiii care nu asimileaza religia la scoala.Intrebarea este DE CE?
|
Este cu atât mai interesant că mulți dintre ei consideră religia foarte importantă în viețile lor, însă ceea ce spun mulți creștini că ar fi valorile creștinismului nu sunt prezente, ba chiar din contră.
Citat:
Doar 11% din [studenti] sunt implicați în activități de voluntariat. 55% din ei nu și-ar dori ca vecini persoane de etnie rromă sau cu orientare sexuală alternativă.
Pe o scală de la 1 (deloc important) la 10 (foarte important), scorul mediu pentru cât de important e Dumnezeu în propria viață a fost de 8,3.
http://tinyurl.com/659swqe
|
În aceste condiții eu cred că o soluție ar fi într-adevăr mutarea orelor la cateheză, poate influența preotului ar înclina balanța mai mult spre asumarea unor valori pozitive dpdv social.