View Single Post
Vechi 13.02.2011, 20:08:48
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Pai vorbiti intre voi si hotarati-va o data! Pe alt thread, azi dimineata, un coleg crestin imi explica cum ca "crestinismul" sta la baza civilizatiei europene si americane. Sa se fi referit la ortodoxie, sau sa fi inclus si crestinismul vestic acolo? Sau cand zicea ca "cei mai mari ganditori ai lumii au fost crestini", crezi ca se referea la lumea ortodoxa?

Puneti un punct acestui discurs dublu, si nu va mai mentiona nimeni ceva vreodata de catolicism, protestanti sau neo-protestanti. Dar ce vad eu aici e ca atunci cand e vorba de a lauda crestinismul, nu aveti vreo retinere in a aduce civilizatia vest-europeana in discutie (la pachet cu catolicismul si protestantismul), dar cand cineva aduce vorba de Inchizitie, brusc va aduceti aminte ca sunteti ortodocsi si ca, de fapt, Biserica Catolica e o uratenie total nefrecventabila.

Hmmm... NU. Heliocentrismul nu a fost inventat, ci descoperit. Nu de Biserica Catolica, ci de Copernic. Si intuit de multi altii inaintea lui, chiar inainte de aparitia crestinismului.

Presupun ca vroiai sa te referi la geocentrism, care zici tu, nu are nici in clin nici in maneca cu ortodoxia. Chiar trebuie sa postez (din nou) filmuletul ala cu popa care explica la ora de religie ca geocentrismul e Adevarul? Sau sa sap prin blogosfera ortodoxa din Romania dupa articole care sustin tot aia?

Repet: inainte sa sariti la beregata ateilor, faceti un efort si puneti-va de acord intre voi. Doar sunteti crestini de 2000 de ani, reprezentantii Adevaratei Credinte, nu ar trebui sa fie atat de greu.

L.E. Apropo de geocentrism, vrei si citate din Sfintii Parinti? Ca vad ca sunt la mare cautare si respect in Ortodoxie. Sau ii citam selectiv?
Așa e, voiam să spun geocentrism. Mă îndoiesc că aceia cu discurs dublu sunt o majoritate. Apropo, chiar sunt curioasă să văd un citat al unui Sfânt (ortodox).
Reply With Quote