Citat:
În prealabil postat de ZergAteu
Cu alte cuvinte, sensul ăsta abracadabrant e propagandistic și nu are legătură cu sensul științific, deci cu ceea ce vorbeam eu, are doar cu închipuirile tale, pentru ca noi nu vorbeam de „teoria evoluționistă așa cum (nu) e ea înțeleasă de Traditie1”, ci de teoria evoluției, așa cum e ea definită științific.
Sper că ți-a picat moneda. Ar fi un progres.
|
Sensul "abracadabrant" e în dicționar:
EVOLUȚIONÍSM s. n. 1. Concepție filozofică potrivit căreia Universul, Pământul, ființele vii, societatea etc. trec printr-un proces istoric de evoluție (dezvoltare) și sunt privite din punctul de vedere al acestei dezvoltări.
http://dexonline.ro/definitie/evoluționism
Îți repet că
evoluționism nu e un termen științific. Termenul științific e
teoria evoluției. Evoluționismul este un curent filozofic iar termenul este folosit derizoriu de creaționiști pentru a descrie ansamblul de teorii false legate de apariția și evoluția presupus naturală a lumii și a vieții.
Citat:
N-am spus nimic de genul ăsta, dar nu e asta idea, tu ai spus că nu se poate. Dovedește.
|
Asta ține de credința în magie și confirmă ce spui tu, că există atei care cred în supranatural. Tu probabil crezi că și pietrele și alte obiecte, dacă ar avea structura modificată, ar începe să gândească. Nici nu are sens să discut mai mult, cred că oamenii și-au dat seama cu cine stăm de vorbă.
Citat:
3. TE strânge dovezi favorabile de mai bine de 150 de ani și nu a fost infirmată nici un moment, ba puterea ei de a explica lumea vie înconjurătoare este fascinantă; genetica, embriologia, anatomia comparativa, distributia geografică a speciilor, biologia moleculară, etc au confirmat atât de bine evoluția că fosilele sunt un mare bonus:
|
Sunt destule dovezi care infirmă teoria evoluției, le găsești pe siturile creaționiste. Vorbești ca un fanatic care vede ce vrea el să vadă. Și chiar presupunând că ar exista dovezi perfecte în sprijinul evoluției, ele conduc doar la ideea unei aparențe create de Dumnezeu, nu la ideea unui proces obiectiv. Trebuie să fii orb să crezi că viața rațională a apărut la capătul unui șir de coincidențe incredibile: apariția din nimic a lumii, apariția unei planete proprice vieții, apariția organismelor biologice și evoluția lor.
În mod natural, niciunul dintre aceste procese nu aveau cum să apară singure, de fapt însăși ideea de natural nu are sens din punct de vedere logic, fără o cauză externă.
Citat:
N-ar fi o problemă dacă autorul n-ar fi fost același Dumnezeu care se presupune că e etern și neschimbat, dar este. Și sclavia e imorală, ba chiar criminală. Și biblia mai spune și că pământul stă pe stâlpi...
|
Nu e nici o problemă, nimeni nu mai ascultă de acele precepte, doar voi vă legați de ele din lipsă de argumente. Creștinismul este iubire, nonviolență, dreptate și celelalte virtuți propovăduite de Iisus. El a revoluționat lumea din punct de vedere moral și cultural.
Citat:
Da, există. Sunt atei care cred în fantome și spirite. Că-s inconsecvenți în gândire, da, așa e, dar tot atei sunt pentru că nu cred în existența vreunui (dumne)zeu.
|
Credința în spirite e deja religie (opusă materialismului ateist care neagă existența sufletului), iar conform cuvintelor tale
Citat:
După cum am spus, cineva care nu are nici o religie ȘI nu crede în existența vreunui Dumnezeu, a unei forțe sau ceva similar este ateu. De ce? Pentru că asta e definiția ateului, cineva care nu crede în existența vreunui (dumne)zeu, forță etc.
|
Citat:
Vezi tabelul 4 (tot îți plăcea ție argumentul din tabele) referitor la întrebarea "Regarding the existence of God, do you think . . . ?", primele 3 linii:
There is no such thing 2.3%
There is no way to know 4.3%
I’m not sure 5.7%
total 12,3%
|
Atei propriu-ziși sunt doar ăia 0,7%, că de aceea s-au declarat așa. Până la 2,3% sunt oameni care au alte forme de credințe religioase care exclud un dumnezeu, de pildă budism sau spiritism.
Iar a adăuga și agnosticii la atei e necinstit. Sunt agnostici ateiști (cu înclinație spre ateism) și agnostici teiști (cu înclinație spre credința în Dumnezeu). Dar chiar și agnosticii ateiști sunt oameni care nu resping complet existența lui Dumnezeu.
Citat:
Nu, am ajuns să spun că America e o nație care are o majoritate de bigoți discriminatori și intoleranți care consideră că e normal să creezi neplăceri sociale, economice și financiare celor ce nu cred în existența vreunui Dumnezeu sau forță.
|
Se pare că totuși, societatea americană e cea mai atractivă din lume, altfel nu s-ar buluci să emigreze acolo mai toate popoarele, indiferent de religie. Deci nu e chiar așa rău. Creștinii, bigoți sau nu, au creat cel mai avansat și mai râvnit stat din lume.