Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
1.Chiar dacă e vorba de o înțelepciune colectivă, acesta e un criteriu subiectiv. Doar Dumnezeu știe cine e mântuit și cine nu.
2. E un păcat să te rogi unui om, cu atât mai mult unui om mort. Singur Dumnezeu e vrednic de rugăciunile noastre.
3. Dumnezeu comunică prin profeții Săi, însă aveți un singur exemplu de profet care să comunice mântuirea unui om? Desigur în afară de Profetul Iisus Hristos (cazul tâlharului mântuit).
|
1. Intelpciunea colectiva este mai obiectiva decit intelpciunea individuala;
2.Nu ma rog unui mort, ma rog unui viu. Ma rog acelui om ca el sa Il roage pe Isus. Exact asa a facut fecioara Maria la nunta din Cana Galileii cind I-a spus domnului Isus ca mirii au probleme si asa a facut si sutasul, care s-a rugat de un istraelian, sa-L roage pe domnul Isus sa-i vindece sluga bolnava. La fel facem si noi. Interpretarea dumneavoastra personala si subiectiva v-a dus la concluzia ca acest lucru e pacat. Biblia ne spune altceva, prin exemplele pe care vi le-am dat.
3. In primul rind domnul nostru Isus Cristos nu e profet, e Dumnezeu. Si da, sint multe exemple de sfinti care ne-au transmis ca un om e mintuit si se afla deja in Rai sau ca nu e mintuit si se afla in Purgator. Citeva exemple de persoane care au transmis astfel de mesaje sint copiii de la Fatima sau Lourdes. Tot ceea ce au spus ei s-a intimplat; ei pot fi considerati profeti contemporani.