Citat:
În prealabil postat de Traditie1
N-o mai da la întors, ai afirmat că ateu e cel care nu crede în Dumnezeu dar ți-am arătat că sunt și credințe în supranatural care exclud un dumnezeu și care nu pot fi considerate ateism.
|
Tehnic vorbind, sunt atei, dar discuția avea loc în contextul precizat anterior care includea restricțiile respective, deci, repet, citește mai atent, nu ignora selectiv ce-ti convine ție.
Citat:
Și cum îți explici că la identificare religioasă, doar 0,7% se declară atei și doar 0,9% agnostici? Iar informația din această frază nu o găsești într-un tabel, ca cea cu 0,7 și 0,9%.
|
1. Cum îmi explic eu e irelevant. Important e ce spune acel raport, lucru care e în acord cu ce am spus eu, adică bazat pe răspunsurile lor, procentele sunt pe la 12%.
2. Mai nou tabelul e dovada ultimă? Informația e mai bună dacă e în tabel? Dacă da, fii atent:
+---------------------------------------------------------------+------+
|persoane care conform cu răspunsurile lor sunt atei | 12% |
+- -------------------------------------------------------------+------+
3. A te autodeclara public ateu în societatea americană poate duce la foarte multe neplăceri și probleme. Discriminarea este la mare putere, dovadă faptul că electoratul american ar vota mai degrabă un reprezentat musulman sau un homosexual decât un ateu. Mulți atei preferă să nu își divulge identitatea non-religioasă în public tocmai pentru a nu-și crea neplăceri, la fel ca la noi. Nu o dată s-a spus în SUA că a te declara public ateu, ca politician îți semnezi condamnarea la a nu mai fi ales.