Citat:
si totusi universitatile sunt americane, in USA ...
|
Am contestat eu asta? Am zis doar ca e cale lunga de la a spune ca SUA are universitati de top, pana la a trage concluzia ca "poporul american" este "foarte instruit". Pentru a arata corelatia asta, ar trebui aratat macar ca majoritatea americanilor au acces la educatie de nivel universitar.
Un search rapid pe google m-a dus aici:
http://www.theolympian.com/2007/09/2...cans-have.html
Unde se spune ca, conform datelor din 2005, 64% din absolventii de liceu (atentie, deci nu toti tinerii de 18 ani, doar cei ce au terminat liceul!) ajung la facultate, iar din astia, doar 29% iau si diploma de absolvire. Informatia se potriveste cu cea de la recensamantul din 2006 - 2008, care a aratat ca doar 27.4% din populatia americana are o diploma de facultate.
Acum, ia gandeste-te cati dintre astia 29% au mers la universitatile alea de top citate de colegul Traditie, si ai sa vezi ca existenta acelor universitati are prea putina relevanta cand vine vorba de educatia boborului american.
L.E. Am observat si ca statele care stau foarte bine referitor la numarul de oameni care merg la biserica, stau foarte prost la numarul de absolventi de facultate. Nimic surprinzator, avand in vedere ca mai peste tot in lume educatia si religia nu prea isi dau mana.