View Single Post
Vechi 12.02.2011, 20:37:17
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ma faceti sa rid ! Nu am mai vazut atita staruinta incit sa cauti sa vopsesti un drac in alb numai pt. ca voiesti tu, frate , oricare ai fi, sa iasa ca tine discutia !

Dar despre indieni ce ati auzit, ca sunt ortodoxi ? Si toate descintecele lor facute cu personificari ale elementelor naturii , ca si in credintele naturiste, cu singe de jertfe ... ce credeti ca sunt ? Sfinta liturghie sau sf. maslu ?

Si cu cita mindrie mai si afirmati : ,,eu nu sunt de acord ca este magie ' ! Poti matale sora draga sa nu fi deacord nici cu faptul ca sata voieste raul omului dar atita vreme cit ele insele, practicile oculte , indiene se autodefinesc este clar despre ce este vorba !

Nu inteleg insa de ce trebuie sa ne batjocorim noi insine stinta si credinta proprie si mai ales anii de studiu petrecuti prin scoli ? Pai in cazul acesta nu au fost decit ani pierduti fara rost . Ajungem sa ne indoim de credinta noastra si nu mai suntem in stare sa deosebim negrul de alb ? adica nu mai stim ca daca ni se pune in fata o alcatuire/plasmuire de ,,credinta" cum sa o analizam si sa ajungem la o concluzie clara si rapida despre ea ?
Pai atunci, ma repet, la ce ne foloseste multa carte ortodoxa , bagata cu toptanul in noi ?
Vedeti, ca iarasi ma repet, nu este suficient pt. a fi ortodox sau credincios doar sa cunosti povesti despre D.zeu ci sa si traiesi . Daca ai trai clar numai dupa preceptele hristice si ai vedea ca la un moment dat ti se pune in fata ritualuri cu invocarea padurii, vintului, a fratelui vultur, a parintelui ,,laba de urs" ... toate amestecate cu singe de tap sau de caprioara... pai atunci nici nu ar trebui sa mai stai pina la sfirsitul ritualului deoarece ti-ai da seama ca este satanic.

In cartea parintelui Paisie aghioritul, cum s-a indiavolit flacaul cind era in India ? in clipa cind a fost uns cu singe de jertfa ! Si noua ni se pare ca ce , mare lucru sa te unga unu zis preot cu singe , cu lacrimi sau cu urina sau cu apa din care se scalda sobolanii ! Dar uite ca nici habar nu avem cit de mult ne poate costa nesabuinta, ingimfarea si deschiderea stintificoculturala, spiritul larg progresit si toate sofismele diavolului .
Acum este bine de noi cei care postam si sustinem dracii antiortodoxe (ca doar nu vi se pare ca preamarim ortodoxia prin punerea alaturi de ea a practicilor samanice) ca doar vorbim , dar sa fereasca D.zeu sa se si intimple ceva rau cu noi (aviz mare la tinarul din cartea parintelui Paisie) ca atunci lucruirle sunt exceptional de grave schimbindu-se complet !
Degeaba discutam. Avem unele idei incompatibile.
Eu am scris mai sus ca binele trebuie vazut acolo unde se afla.
Si ca Hristos poate fi prezent in chip nevazut si in alte credinte.
Tu crezi ca orice nu este ortodox suta la suta si declarat vine de la draci.
Nu avem baza comuna de discutie.
Nu vad ce am mai putea spune.

Si, NB: nu sunt de acord cu practicarea magiei de catre un crestin.

Totusi, mi se pare ca esti nedrept si te grabesti sa faci afirmatii despre gradul sau nivelul meu de traire ortodoxa. Suntem pe un forum si nu ne cunoastem personal. Exprimarea unei pareri nu cred ca arata ceva despre trairea mea, buna sau rea cum o fi (sunt gata sa accept ca este rea, si nu la nivelul eventualelor lecturi si a dragostei pe care am primit-o si o primesc, si a binecuvantarilor primite de la Dumnezeu sub toate formele.. Dar nu este treaba ta, totusi! Eu nu imi permit sa spun asta despre tine de ex.).
Poate unii neortodocsi sau necrestini au o traire mai buna decat a mea sau a ta, nu crezi?
Dumnezeu ne va judeca pe fiecare!

Last edited by Fani71; 12.02.2011 at 20:44:41.
Reply With Quote